Mīlestības cepumiņi un vēl 2 saldas receptes
Kaislīgi sarkanais lai paliek lūpām un rozēm! Valentīndienas desertam šajā spēlē nav jābūt galvenajam, taču – kas gan būtu šie svētki bez... vienas saldas bučas? Piedāvājam trīs saldas idejas sirsnīgam pārsteigumam. Atceries, ka Valentīna dienas ēdiens izdosies tad, ja gatavosi to ar mīlestību!
Mīlestības cepumiņi
Šī ir recepte 25 cepumumu pagatavošanai. Cepumu cepšanai un rotāšanai tev būs nepieciešama pusotra stunda.
VAJADZĪGS
400 g miltu
150 g cukura
250 g margarīna
1 ola
½ tējkarotes cepamā pulvera
Royal Icing cukurs glazūrai
PAGATAVOŠANA
* Izsijā miltus, tajos iejauc cepamo pulveri, cukuru. Uz rupjas rīves ierīvē aukstu margarīnu. Visu ar pirkstiem saspaidi. Pievieno viegli sakultu olu un sastrādā mīklu viendabīgā masā. Gatavu mīklu savel bumbā, ietin pārtikas plēvē un vismaz uz ½ stundu ieliec ledusskapī.
* Izrullē mīklu aptuveni 2 mm biezā slānī, izspied formas, liec uz cepamplātes, kurā ieklāts cepampapīrs. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un cep 10 minūtes. Ņem ārā no cepeškrāsns, atdzesē.
* Sajauc Royal Icing glazūras maisījumu tā, kā norādīts uz iepakojuma. Apglezno cepumus, kā tīk! Royal Icing īpašās cukura glazūras maisījumu var iegādāties specializētajos konditorejas veikalos.
Sirsnīgas kūciņas
Pēc šīs receptes var pagatavot 6 kūciņas, kopā nepieciešama pusotra stunda pagatavošanai un stindzināšanai.
1 paciņa cepumu Selga
70 g sviesta
125 g biezpiena
75 ml 35% treknā saldā krējuma
75 g svaigā siera Mascarpone
50 g cukura
150 g saldētu zemeņu
5 g želatīna
* Pamatnei sadrupini cepumus (vislabāk to darīt virtuves kombainā vai ledus smalcinātājā) un sajauc ar izkausētu sviestu. Liec porciju trauciņu apakšā, izlīdzini un stingri saspaidi.
* Caur sietu izberz biezpienu, pievieno tam Mascarpone sieru un cukuru. Aukstā ūdenī uzbriedini želatīnu. Sablenderē zemenes. Uzputo saldo krējumu. Biezpiena un Mascarpone masai pievieno izkausētu želatīnu un zemenes, samaisi. Masai pievieno putoto krējumu un atkal rūpīgi samaisi.
* Porciju trauciņos uz pamatnes liec pagatavo masu, nolīdzini, pārklāj ar pārtikas plēvi un vismaz stundu liec stingt vēsumā.
* Kūciņas vari pārklāt ar cukura mastiku vai marcipānu – gan vienu, gan otru var iegādāties specializētajos konditorejas vai pat lielākajos pārtikas veikalos. Cukura mastika būs dažādās krāsas, arī piesātināti sarkanā, marcipāns – viegli iedzeltenā.
Cukura mastiku vai marcipānu izveltnē aptuveni 1 mm biezumā. Lai tā neliptu pie darbvirsmas un veltņa, viegli pārkaisi ar pūdercukuru. Ar izveltnēto cukura mastiku vai marcipānu pārklāj kūciņu, glīti nolīdzini malas un rotā.
Gaisīgais deserts
Lai pagatavotu 4 deserta porcijas, kopumā nepieciešama pusotra stunda.
Maigais un aromātiskai deserts būs labs sabiedrotais atdzesētam, sārtam šampanietim.
125 ml piena
65 ml 35% trekna saldā krējuma
125 g cukura
4 olas dzeltenumi
70 g baltās šokolādes
7 g želatīna
125 ml 35% trekna saldā krējuma
150 g aveņu, saldētu
* Atlaidini avenes un izberz caur sietu.
* Mērcei uzvāri pienu, pievieno tam ar cukuru viegli sakultus olu dzeltenumus. Masu karsē uz lēnas uguns (tā nedrīkst vārīties!), līdz cukurs ir izkusis.
* Aukstā ūdenī uzbriedini želatīnu. Ūdens peldē izkausē šokolādi, iejauc tajā 125 ml pagatavotās deserta mērces un avenes. Samaisi. Visam pievieno uzbriedināto želatīnu un pašās beigās – saputotu saldo krējumu.
* Liec krēmu porciju trauciņos, tam pa virsu pārlej mērci. Liec vēsumā sastingt. Pirms pasniegšanas rotā pēc sirds patikas.