Mīlestības cepumiņi un vēl 2 saldas receptes
Iedomājies, kā smaidā atplauktu viņa seja, atverot kārbu ar šādiem cepumiem...

Mīlestības cepumiņi un vēl 2 saldas receptes

Jauns.lv

Kaislīgi sarkanais lai paliek lūpām un rozēm! Valentīndienas desertam šajā spēlē nav jābūt galvenajam, taču – kas gan būtu šie svētki bez... vienas saldas bučas? Piedāvājam trīs saldas idejas sirsnīgam pārsteigumam. Atceries, ka Valentīna dienas ēdiens izdosies tad, ja gatavosi to ar mīlestību!

Mīlestības cepumiņi un vēl 2 saldas receptes...
Iesaka konditore Dina Gira

Mīlestības cepumiņi

Šī ir recepte 25 cepumumu pagatavošanai. Cepumu cepšanai un rotāšanai tev būs nepieciešama pusotra stunda.

VAJADZĪGS

400 g miltu

150 g cukura

250 g margarīna

1 ola

½ tējkarotes cepamā pulvera

Royal Icing cukurs glazūrai

PAGATAVOŠANA

* Izsijā miltus, tajos iejauc cepamo pulveri, cukuru. Uz rupjas rīves ierīvē aukstu margarīnu. Visu ar pirkstiem saspaidi. Pievieno viegli sakultu olu un sastrādā mīklu viendabīgā masā. Gatavu mīklu savel bumbā, ietin pārtikas plēvē un vismaz uz ½ stundu ieliec ledusskapī.

* Izrullē mīklu aptuveni 2 mm biezā slānī, izspied formas, liec uz cepamplātes, kurā ieklāts cepampapīrs. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un cep 10 minūtes. Ņem ārā no cepeškrāsns, atdzesē.

* Sajauc Royal Icing glazūras maisījumu tā, kā norādīts uz iepakojuma. Apglezno cepumus, kā tīk! Royal Icing īpašās cukura glazūras maisījumu var iegādāties specializētajos konditorejas veikalos.

Nekā lieka, tikai viena salda un veselīga sirds.
Nekā lieka, tikai viena salda un veselīga sirds.

Sirsnīgas kūciņas

Pēc šīs receptes var pagatavot 6 kūciņas, kopā nepieciešama pusotra stunda pagatavošanai un stindzināšanai.

VAJADZĪGS
PAMATNEI

1 paciņa cepumu Selga

70 g sviesta

KRĒMAM

125 g biezpiena

75 ml 35% treknā saldā krējuma

75 g svaigā siera Mascarpone

50 g cukura

150 g saldētu zemeņu

5 g želatīna

PAGATAVOŠANA

* Pamatnei sadrupini cepumus (vislabāk to darīt virtuves kombainā vai ledus smalcinātājā) un sajauc ar izkausētu sviestu. Liec porciju trauciņu apakšā, izlīdzini un stingri saspaidi.

* Caur sietu izberz biezpienu, pievieno tam Mascarpone sieru un cukuru. Aukstā ūdenī uzbriedini želatīnu. Sablenderē zemenes. Uzputo saldo krējumu. Biezpiena un Mascarpone masai pievieno izkausētu želatīnu un zemenes, samaisi. Masai pievieno putoto krējumu un atkal rūpīgi samaisi.

* Porciju trauciņos uz pamatnes liec pagatavo masu, nolīdzini, pārklāj ar pārtikas plēvi un vismaz stundu liec stingt vēsumā.

* Kūciņas vari pārklāt ar cukura mastiku vai marcipānu – gan vienu, gan otru var iegādāties specializētajos konditorejas vai pat lielākajos pārtikas veikalos. Cukura mastika būs dažādās krāsas, arī piesātināti sarkanā, marcipāns – viegli iedzeltenā.

Cukura mastiku vai marcipānu izveltnē aptuveni 1 mm biezumā. Lai tā neliptu pie darbvirsmas un veltņa, viegli pārkaisi ar pūdercukuru. Ar izveltnēto cukura mastiku vai marcipānu pārklāj kūciņu, glīti nolīdzini malas un rotā.

Šis maigais deserts liks pievērt acis labsajūtā un ainesīs jūs septītajās debesīs.
Šis maigais deserts liks pievērt acis labsajūtā un ainesīs jūs septītajās debesīs.

Gaisīgais deserts

Lai pagatavotu 4 deserta porcijas, kopumā nepieciešama pusotra stunda.

Maigais un aromātiskai deserts būs labs sabiedrotais atdzesētam, sārtam šampanietim.

VAJADZĪGS
MĒRCEI

125 ml piena

65 ml 35% trekna saldā krējuma

125 g cukura

4 olas dzeltenumi

KRĒMAM

70 g baltās šokolādes

7 g želatīna

125 ml 35% trekna saldā krējuma

150 g aveņu, saldētu

PAGATAVOŠANA

* Atlaidini avenes un izberz caur sietu.

* Mērcei uzvāri pienu, pievieno tam ar cukuru viegli sakultus olu dzeltenumus. Masu karsē uz lēnas uguns (tā nedrīkst vārīties!), līdz cukurs ir izkusis.

* Aukstā ūdenī uzbriedini želatīnu. Ūdens peldē izkausē šokolādi, iejauc tajā 125 ml pagatavotās deserta mērces un avenes. Samaisi. Visam pievieno uzbriedināto želatīnu un pašās beigās – saputotu saldo krējumu.

* Liec krēmu porciju trauciņos, tam pa virsu pārlej mērci. Liec vēsumā sastingt. Pirms pasniegšanas rotā pēc sirds patikas.

TEKSTS: žurnāls OK/ FOTO: Andris Tone