Saldās biezpiena klimpas ar vaniļas mērci vai ogu ķīseli
Klimpām ne vienmēr ir jābūt kā bezformīgiem pikucīšiem - tās vari veidot arī sirsniņas formā.
Sastāvdaļas:
500g biezpiena
7 ēd.k. cukura
vaniļas cukurs
3 olas
10-15 ēd.k. miltu
svaigi berztas upenes ar cukuru (no saldētavas) vai ogu ķīselis, vai vaniļas mērce pasniegšanai
Gatavošana:
Biezpienam pievieno olas, cukuru un vaniļas cukuru, kārtīgi izmaisa.
Masai pievieno tik daudz miltus, līdz tā kļūst veltnējama.
Mīklu izveltnē, izspiež sirsniņas (vai citas formas izstrādājumus)
Katliņā uzvāra ūdeni, kuram pievienots nedaudz sāls.
Sirsniņas liek vārošā sālsūdenī, vāra tik ilgi, līdz tās uzpeld.
Ņemot ārā, notecina lieko šķidrumu.
Saldās biezpiena sirsniņas pasniedz ar vaniļas mērci vai ogu ķīseli, vai ar svaigi berztām ogām, kuras vasarā ir sagatavotas un atliktas ziemas krājumos.
Recepte: Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv/ Foto: Agnese Gabrāne