Uzmanības centrā - svārki. 5 idejas, kā tos nēsāt. FOTO
TV personība Maija Silova var atļauties nēsāt mini.
2014. gada 21. marts, 15:34

Uzmanības centrā - svārki. 5 idejas, kā tos nēsāt. FOTO

Jauns.lv

Šī sezona ir unikāla ar to, ka dotajā brīdī ir aktuāli gandrīz visa garuma un fasona svārki. Galvenais, lai tie tev piestāv un izceļ sievišķību.

Mini

Nēsāt mini svārkus piedien tikai jaunām sievietēm. Pat tad, ja esi labākajos gados un tavs augums joprojām ir nevainojamā formā. Pie tā arī paliksim, un punkts.

Kā nēsāt?

Sportiskam stilam raksturīgie puloveri ar drosmīgiem uzrakstiem vai audumu apdrukām ir viena no aktuālākajām modes tendencēm. Ja neesi sportiskā stila cienītāja, veido preppy stilā ieturētu tēlu, papildinot mini svārkus ar klasiska piegriezuma kreklblūzi. Izvēloties mini, jāaizmirst pieguļoši un atkailināti topi un augstpapēžu kurpes uz milzīgas platformas. Šie elementi tēlu padara piedauzīgu.

Maksi

Pēc būtības garus svārkus var atļauties nēsāt dažādu augumu un formu sievietes, tomēr būtisks faktors ir piemērota dizaina un auduma izvēle.

Kā nēsāt?

Ja esi slaida, ierobežojumu nav. Nēsā garus svārkus gan ar ar oversize, gan pieguļošiem topiem – veido savu tēlu pēc sirds patikas. Apaļīgām dāmām nevajadzētu aizrauties ar volānu kaskādēm, priekšroku dodot lakoniskiem svārku piegriezumiem.

Apavu izvēlē ierobežojumu nav, jo gari svārki vienlīdz labi izskatās gan ar augstpapēžu kurpēm, gan zempapēžu apaviem. Neiegādājies svārkus, kas šūti no aizkara drānas, vai svārkus, kuru radīšanā dizainers vēlējies realizēt savas mākslinieciskās ambīcijas, pārlieku aizraujoties ar dažādu griezuma līniju radīšanu vai audumu savienošanu. Šādi mākslinieciskie eksperimenti tēlu padara kreatīvi kičīgu, taču noteikti nekomplimentē auguma līnijām.

Asimetrija

Jauna dizaina meklējumi, kā modernizēt lietišķo garderobi, – asimetrisks griezums un divrindu pogu aizdare, klasiskas formas svārkus padara koķeti seksīgus.

Kā nēsāt?

Kombinē ar korektiem smalka auduma krekliem, zīda blūzēm vai gaisīgiem topiem un pagarinātām, klasiska piegriezuma žaketēm. Apavi? Viennozīmīgi – augstpapēžu – to pieprasa svārku dziļais šķēlums. Ja tev ir plus size, izvēlies citāda piegriezuma svārkus. Dziļais šķēlums efektu pārvērtīs defektā.

Midi

Pieklājīga garuma svārku modes pirmsākumi meklējami pagājušā gadsimta četrdesmitajos gados, kad draiskos džeza ēras mini nomainīja stingras līnijas un Otrais pasaule karš. Patlaban aktuāli saules griezuma midi svārki, šūti no dažādu tekstūru audumiem, gaisīgi un smagās krokās krītoši, arī plisēti.

Kā nēsāt?

Izvēloties midi garuma svārkus, pievērs uzmanību savu kāju formai. Ja tev ir trauslas potītes, velc augstpapēžu kurpes vai botiljonu tipa puszābakus. Labi izskatīsies arī apavi bez papēža, bet ielāgo – kurpju formai jābūt stingrai. Ja potītes nav smalkas, priekšroku dod gariem zābakiem uz augsta papēža. Sievietēm ar izteikti apaļīgām kājām, izvēloties midi, jābūt ļoti uzmanīgām – raugies, lai svārku garums nebeidzas kāju platākajā vietā, tās vizuāli vēl vairāk paplatinot. Esi kritiska.

Zīmuļsvārki

Lietišķās garderobes pamatelements – mūžam aktuāls dizains, turklāt piestāv visām!

Kā nēsāt?

Ierobežojumu nav, jo klasiku ērti kombinēt ar jebkuru stilu. Labi izskatīsies ar augstpapēžu siksniņkurpēm, laiviņām un pat panku kultūrai raksturīgajiem šņorzābakiem. Tabu – kurpes uz milzīgas platformas, jo tās vairs nav modē.

Ja zīmuļsvārki kāpj uz augšu, tie ir pārāk mazi – izvēlies izmēru lielākus pat tad, ja viduklī tie ir pārāk plati. Labākais, ko vari darīt, lai pielāgotu svārkus savai figūrai, – aiznes pie šuvējas.

Indra Salceviča, žurnāls OK/ Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva