Saldo rabarberu zupu pasniedz ar rīsu vai mannā biezputru, vai putukrējumu. Gatavu to var pārkaisīt ar kanēli.
Saldā rabarberu zupa - pavasarīgs gardums
Ejot garām rabarberu puduram, tā vien gribas pagatavot kaut ko gardu, jo tie ir izauguši varen brangi! Lūk, recepte iedvesmai - saldā rabarberu zupa.
Sastāvdaļas:
5 rabarberu kāti
200 g cukura
2,5 ēd.k. kartupeļu miltu
ūdens
Gatavošana:
Rabarberus nomizo un sasmalcina, liek vārošā ūdenī vārīties.
Kad rabarberi ir ''pusjukuši'' jeb pa pusei izjukuši (mīksti), pievieno cukuru.
Kartupeļu miltus atšķaida ar aukstu ūdeni un pievieno rabarberu zupai, nepārtraukti maisot.
Saldo zupu pasniedz ar rīsu vai mannā biezputru, vai putukrējumu.
Recepte: Agita Gabrāne/ Foto: All Over Press