Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Masu nolej caurdurī, kurā ieklāta samitrināta marle, un, ripinot no viena auduma stūra uz otru, notecini sūkalas.

Kā pagatavot klasisko Jāņu sieru. Vienkārša recepte 8

Sievietēm
2014. gada 14. jūnijā 11:05 2014. gada 14. jūnijā 11:05
Klasisko Jāņu sieru var pirkt lielveikalā, taču vari to pagatavot arī mājās. Recepte ir pavisam vienkārša - vienam nelielam ritulim vajadzēs 1 kg biezpiena, 5 litrus trekna piena, 0,5 litrus ūdens, 3 olas, 100 g sviesta, sauju ķimeņu un rupjo sāli. Pats galvenais - Jāņu siers nevar nesanākt.

Sastāvdaļas:

1 kg biezpiena

5l piena

½ l ūdens

3 olas

100 g sviesta

sauja ķimeņu

rupjais sāls

Gatavošana:

1. Lej katlā ūdeni un pienu un karsē, līdz sāk vārīties. Nepārtraukti maisot, pievieno biezpienu. Kad masa sāk iet kunkuļos, lej klāt viegli sakultas olas un pieber ķimenes.

2. Masu nolej caurdurī, kurā ieklāta samitrināta marle, un, ripinot no viena auduma stūra uz otru, notecini sūkalas. Liec atpakaļ katlā, pieber sāli un maisot karsē, līdz veidojas viendabīga masa, kas veļas bumbulī. Liec to marlē, izveido ripuli, marles stūrus savirpini virs siera ripuļa un iespied viducī.

3. Noslogo sieru starp diviem dēlīšiem vai lieliem šķīvjiem un turi zem sloga, līdz tas atdzisis un sastindzis. Kad iztīsi sieru no marles, ripuļa viducī būs iedobe – liec tajā sviestu, ko smērēt uz siera šķēles!

Žurnāls "100 labi padomi" / Foto: Evija Trifanova/ LETA

Citi šobrīd lasa

Akupunktūra skaistumkopšanā - tā sola botoksa efektu bez rētām. Vai tiešām tā spēj aizstāt regulāru kosmetologa apmeklējumu?
Divas dīvas - Sandra Kļaviņa un viņas meita Žanete: "Mēs nekad nezinām, ko dzīve izspēlēs"
Kā ātri un vienkārši pagatavot sieru - un kur pēc tam likt sūkalas
Skatīt visus komentārus

Почему Гарри носит обручальное кольцо, а Уильям нет: комментарий дворца

«Мисс Москва-2015» Оксана Воеводина рассказала, как начался ее роман с королем Малайзии