Šokolādes kūka "Bon appetit" ar svaigām ogām
Vienkārši brīnišķīga kūka! Ne velti mēs tai piešķīrām īpašu garšīgu nosaukumu!
vienkārši
Porcijas: 20cm liela forma
Sastāvdaļas
75 g tumšās šokolādes (72% kakao)
4 olu baltumi (istabas temperatūrā)
175 g cukurs
75 g kviešu milti
25g kakao pulveris
150 ml verdoša ūdens
150 g jebkuru ogu
Glazūrai :
80 g tumšās šokolādes (72 % kakao)
80 ml vāroša ūdens
125 g dažādu svaigu ogu dekoram
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz 185 grādiem.
Sagatavo formu. Ja forma ir apaļa (20cm), tad apakšu noklāj ar papīru, bet bortus iesmērē ar eļļu. Ja forma ir gareniska, tad noklāj krusteniski ar cepamo papīru.
Pagatavo mīklu: salauztu mazos gabaliņos šokolādi, kakao puveri un 150g cukura pārlej ar verdošu ūdeniuin maisa, līdz šokolāde ir izskusi un masa kļūst viendabīga. Ar mikseri istabas temperatūras olu baltumus saputo stingrās putās pakāpeniski pievienojot cukuru. Šokolādes masai pievienot izsijātus miltus un visu kārtīgi sajaukt. Mīklai pievienot 1/4 saputoto olu baltumu un uzmanīgi iecilāt. Tad pievienot pārējos olu baltumus un uzmanīgi sajaukt, līdz masa kļūst viendabīga. Tas ir jādara prātīgi, bet ātri, lai neiziet gaiss. Mīklu pārliet sagatavotā formā un pārkaisīt ar ogām iespiežot tās mīklā. Cep cepeškrāsnī 30-35 min. Izņemt kūku no krāsns, noņemt bortus un atstāt līdz pilnīgai atdzišanai! Tikai kad kūka ir pilnībā atdzisusi, to var dekorēt un griezt.
šokolādi salauzt gabaliņos un pārlej ar verdošu ūdeni. Maisa, kamēr masa ir viendabīga. Gatavo šokolādi pārlej pāri kūkai un dekorē ar svaigām ogām.