Smūtijs "Ugunīgais tomāts"
Ierasts, ka smūtiji ir saldi un atsvaidzinoši, taču ir variācijas. Šoreiz iepriecināsim pikanto garšu cienītājus. Nogaršojiet!
Sarežģītība:
vienkārši
Porcijas: 3-4
Sastāvdaļas
150ml tomātu sula
150ml turku/grieķu jogurts
125ml minerālūdens
3 lieli tomāti
1/2 laims
1 ķiploka daiviņa
1 čili pipars
1/2 tējk. mārrutki
pētersīļi
sāls
Pagatavošana
No laima blenderī izspiest sulu. Tomātus noblanšēt, novilkt ādu, sagriezt palielos gabalos un ielikt blenderī. Ķiploku un čili notīrīt un ielikt blenderī. Pievienot minerālūdeni, sāli, pētersīļus un sablendēt, līdz masa kļūst viendabīga. Pieliet tomātu sulu un samaisīt.
Glāzē slāņos lej jogurtu un smūtiju. Pasniedz ar karoti, lai var samaisīt.
BonAppetit.lv / Publicitātes foto