Sēņu pankūkas - brīvdienu brokastīm

Sēņu pankūkas - brīvdienu brokastīm

Jauns.lv

Pankūkas daudziem rada asociācijas ar bērnību, vecmāmiņas ceptās pankūkas ar saldu un aromātisku ievārījumu - Mmm! Jā, ēdiens kurš rada emocijas paliek mums atmiņā gadiem ilgi. Noteikti izmēģiniet arī šo pankūku receptei, kas zina, varbūt jūsu mazbērni baudot šādas sēņu pankūkas ar smaidu atcerēsies jūs?!

Sēņu pankūkas - brīvdienu brokastīm...

Sastāvdaļas

600g sēņu

4 maizes šķēles

80g Edama siers

1 ola

1 olas dzeltenums

200g krējums

1 citrons

sāls un svaigi malti pipari

Pagatavošana

Mērcei sīpolus smalki sakapāt un apcept 5 min. eļļā. Pievienot krējumu, citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu, sāli un piparus. Visu laiku maisot, karsēt vēl 5 min., izslēgt uguni. Mērci atdzesēt.

No maizes šķēlēm nogriezt garoziņas, mīkstumu iemērkt siltā ūdenī, pēc tam nospiest lieko šķidrumu. Pētersīļu lapiņas atdalīt no kātiem un smalki sakapāt.

Sēnes notīrīt un smalki sagriezt. Ķiploku daiviņas smalki sakapāt. Sieru sarīvēt.

Lielā bļodā sajaukt kopā sēnes, maizi, sieru, olu, olas dzeltenumu, zaļumus, ķiplokus, pievienot pēc garšas sāli un piparus. Pannā uzkarsēt eļļu un ar karoti veidojot pankūkas cept 4 minūtes no katras puses.

Pankūkas pasniedz siltas ar krējuma mērci.

BonAppetit.lv / Publicitātes foto