Sēņu pankūkas - brīvdienu brokastīm
Pankūkas daudziem rada asociācijas ar bērnību, vecmāmiņas ceptās pankūkas ar saldu un aromātisku ievārījumu - Mmm! Jā, ēdiens kurš rada emocijas paliek mums atmiņā gadiem ilgi. Noteikti izmēģiniet arī šo pankūku receptei, kas zina, varbūt jūsu mazbērni baudot šādas sēņu pankūkas ar smaidu atcerēsies jūs?!
Sastāvdaļas
600g sēņu
4 maizes šķēles
80g Edama siers
1 ola
1 olas dzeltenums
2 ķiploka daiviņas
pētersīļi
sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
eļļa
Mērcei:
1 sīpols
200g krējums
1 citrons
sāls un svaigi malti pipari
Pagatavošana
Mērcei sīpolus smalki sakapāt un apcept 5 min. eļļā. Pievienot krējumu, citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu, sāli un piparus. Visu laiku maisot, karsēt vēl 5 min., izslēgt uguni. Mērci atdzesēt.
No maizes šķēlēm nogriezt garoziņas, mīkstumu iemērkt siltā ūdenī, pēc tam nospiest lieko šķidrumu. Pētersīļu lapiņas atdalīt no kātiem un smalki sakapāt.
Sēnes notīrīt un smalki sagriezt. Ķiploku daiviņas smalki sakapāt. Sieru sarīvēt.
Lielā bļodā sajaukt kopā sēnes, maizi, sieru, olu, olas dzeltenumu, zaļumus, ķiplokus, pievienot pēc garšas sāli un piparus. Pannā uzkarsēt eļļu un ar karoti veidojot pankūkas cept 4 minūtes no katras puses.
Pankūkas pasniedz siltas ar krējuma mērci.