Kad sēnītes glīti sakārtotas trauciņos, tad tos aizvāko un saliek saldētavā.
Ceptas baravikas ziemas krājumiem
Aiz loga nu jau tikpat kā rudens, tas nozīmē - sēņu laiks ir īpaši aktīvs! Bieži vien salasītās sēnes tūlīt pat arī vārām mērcēs, zupās, sautējumos. Taču arī tās tu vari pievienot ziemas krājumiem!
Sastāvdaļas:
baravikas
sviests
sāls, pipari
Gatavošana:
Notīrītas baravikas sagriež nelielos gabaliņos un liek pannā cepties.
Tās cep, kamēr iztvaiko viss šķidrums.
Tad pievieno sviestu, pārkaisa sāli un piparus.
Atdzisušas saceptās sēnes pilda trauciņos.
Šīs sēnes ziemā var izmantot gan zupu pagatavošanai, gan sēņu mērcītēm vai arī vienkārši tāpat sacept ar kartupeļiem! Labu apetīti!
Recepte: Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv / Foto: Agnese Gabrāne