Izmēģini brokastīs ko jaunu! Ķirbja kanēļa pankūkas
Vai esi kādreiz nogaršojis ķirbja plānās pankūkas?

Izmēģini brokastīs ko jaunu! Ķirbja kanēļa pankūkas

Jauns.lv

Ķirbis ir ideāli izmantojams kā galvenā sastāvdaļa saldēdienos, kūkās un pankūkās!

Izmēģini brokastīs ko jaunu! Ķirbja kanēļa pankūka...
Pagatavošana laiks:

30 min

Porcija: 4 cilvēkiem

Sastāvdaļas:

Riekstu ķirbis – 500 g

Olas – 2 gab.

Gatavošana:

1. Ķirbi nomizo un sagriez šķēlītēs.

2. Tad apcep cepeškrāsnī vai tvaicē nelielā ūdens daudzumā, līdz šķēlītes kļuvušas mīkstas.

3. Pēc tam samal vai izberz caur sietu, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls.

4. Masai pierīvē apelsīna miziņu un pielej šī augļa sulu. Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus. Ja vēlies pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdens vai apelsīna sulas

5. Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas

"Aikāgaršo" padoms:

Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas.

Recepte no "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavāra

Tēmas