Izmēģini brokastīs ko jaunu! Ķirbja kanēļa pankūkas
Ķirbis ir ideāli izmantojams kā galvenā sastāvdaļa saldēdienos, kūkās un pankūkās!
30 min
Porcija: 4 cilvēkiem
Sastāvdaļas:
Riekstu ķirbis – 500 g
Olas – 2 gab.
Milti – 2 līdz 3 ēdamk.
Cukurs – 1 ēdamk.
Malts kanēlis – 1 ēdamk.
Apelsīni – 1 līdz 2 gab.
Sāls – 1 šķipsniņa
Eļļa cepšanai
Gatavošana:
1. Ķirbi nomizo un sagriez šķēlītēs.
2. Tad apcep cepeškrāsnī vai tvaicē nelielā ūdens daudzumā, līdz šķēlītes kļuvušas mīkstas.
3. Pēc tam samal vai izberz caur sietu, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls.
4. Masai pierīvē apelsīna miziņu un pielej šī augļa sulu. Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus. Ja vēlies pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdens vai apelsīna sulas
5. Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas
"Aikāgaršo" padoms:
Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas.
Recepte no "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavāra