Īsti rudenīga recepte - pikantais ābolu pīrāgs ar aso sieru
Klāt rudens, un tas ievieš zināmas korekcijas ēšanas paradumos – arvien biežāk roka sniedzas pagatavot pikantus, sildošus ēdienus. Ja vēlaties sevi palutināt ar īsti rudenīgu ēdienu, noteikti pagatavojiet šo pīrāgu.
Pagatavošanas laiks: 50 min.
Sarežģītība: ļoti vienkārši
: 4-6
Sastāvdaļas
500g kārtainā bezrauga mīkla
1 buljona kubiņš
400g kartupeļi (sagriezt šķēlītēs)
3 āboli
2 šalotes sīpoli
200-250g Čederas siers
1 ola (uzputot)
2 timiāna zariņi
pikantais ābolu-ķirbju ievārījums
eļļa
sāls, svaigi malti pipari
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 190 grādiem. Mīklu sagriezt divās daļās un katru daļu izrullēt A4 formātā.
Katlā ieliet vārošu ūdeni, pievienot buljona kubiņu un vārīt tajā kartupeļus 5 minūtes.
Sīpolu sagriezt gredzenos un nelielā eļļas daudzumā apcept, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru un ieklāt vienu mīklas daļu. Pa virsu sakārtot pusi no kartupeļiem, atstājot brīvas malas apm. 2 cm. Pievienot pēc garšas sāli. Pa virsu sakārtot pusi ābolu, ceptu sīpolu, timiānu (lapiņas) un sieru. Atkārtot vēlreiz. Brīvās mīklas malas apsmērēt ar olu, apsegt ar otru mīklas daļu un malas sastiprināt kopā. Pīrāga augšā izdurt caurumus vairākās vietās ar nazi. Pīrāgu apsmērēt ar olu un cept cepeškrāsnī 30-40 minūtes, līdz pīrāgs kļūst zeltains.
Pīrāgu pasniedz ar pikanto ābolu-ķirbju čatniju.
BonAppetit.lv / Publicitātes foto