Zilais siers un sarkanās bietes - tas ir ne vien krāsās košs, bet arī garšas ziņā perfekti saderīgs tandēms.
Krāsains un sildošs ēdiens - biešu krēmzupa ar zilo sieru. Recepte
Zilos jeb blue sierus gardēži mūsu platuma grādos jau iecienījuši. Daži šo sieru uzskata par tik dīvainu, ka baidās pat nogaršot, savukārt citi savukārt ir sajūsmā. Mēs šoreiz piedāvājam ēdienu, kuram tieši zilais siers sniegs īpašu noti un garšas niansi.
Pagatavošanas laiks: 15 minūtes
Sarežģītība: vienkāršāk nemēdz būt!
Porcijas:
2-4
Sastāvdaļas
500g tvaicētas bietes
100g saldais krējums
100g zilais siers
20g rozmarīns
grauzdēta maize
galda etiķis 9%
cukurs
sāls
Pagatavošana
Bietes ne pārāk smalki sagriež un sablenderē. Masu ielej katlā, pievieno 0,5l ūdens. Kad masa ir uzvārījusies pievieno saldo krējumu, smalcinātu rozmarīnu, pēc garšas sāli, cukuru un etiķi.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zilo sieru un maizes grauzdiņiem.
BonAppetit.lv / Publicitātes foto