Ceptas reņģītes burkānu un tomātu mērcē - recepte
Reņģītes Latvijas mājsaimnieces ir iecienījušas ne tikai pieejamās cenas dēļ, bet arī pateicoties šīs vienkāršās zivtiņas garšas īpašībām. Piedāvājam jūsu vērtējumam vēl vienu no reņģu pagatavošanas versijām.
Pagatavošanas laiks: 45 min. + laiks marinēšanai
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas: 4-6
Sastāvdaļas
1kg svaigas reņģes
milti
sāls
eļļa
Mērcei:
800g konservēti tomāti
2-3 sīpoli
3-4 burkāni
2 ēd.k. etiķis
3-4 lauru lapas
smaržīgie pipari
Pagatavošana
Reņģes iztīrīt, pārkaisīt ar sāli, apviļāt miltos un cept uzkarsētā eļļā no abām pusēm.
Pagatavot mērci. Burkānus notīrīt un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Sīpolus sasmalcināt. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un burkānus. Pievienot sasmalcinātus tomātus, lauru lapas, etiķi, smaržīgos piparus un sautē, līdz burkāni ir mīksti. Pēc nepieciešamības pievieno ūdeni.
Traukā kārto slāņiem zivis un pagatavoto dārzeņu mērci. Virsējai kārtai jābūt dārzeņu mērcei. Trauku apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 10-12 stundām ievilkties.
Pasniedz kā uzkodu ar svaigu maizi vai zaļumiem.