Ceptas reņģītes burkānu un tomātu mērcē - recepte
Kārtojot traukā pa slāņiem zivis un mērci, jāatceras, ka virsējai kārtai jābūt dārzeņu mērcei. Pasniedz kā uzkodu ar svaigu maizi vai zaļumiem.

Ceptas reņģītes burkānu un tomātu mērcē - recepte

Jauns.lv

Reņģītes Latvijas mājsaimnieces ir iecienījušas ne tikai pieejamās cenas dēļ, bet arī pateicoties šīs vienkāršās zivtiņas garšas īpašībām. Piedāvājam jūsu vērtējumam vēl vienu no reņģu pagatavošanas versijām.

Ceptas reņģītes burkānu un tomātu mērcē - recepte...

Pagatavošanas laiks: 45 min. + laiks marinēšanai

Sarežģītība: vienkārši

Porcijas: 4-6

Sastāvdaļas

1kg svaigas reņģes

milti

2 ēd.k. etiķis

3-4 lauru lapas

smaržīgie pipari

Pagatavošana

Reņģes iztīrīt, pārkaisīt ar sāli, apviļāt miltos un cept uzkarsētā eļļā no abām pusēm.

Pagatavot mērci. Burkānus notīrīt un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Sīpolus sasmalcināt. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un burkānus. Pievienot sasmalcinātus tomātus, lauru lapas, etiķi, smaržīgos piparus un sautē, līdz burkāni ir mīksti. Pēc nepieciešamības pievieno ūdeni.

Traukā kārto slāņiem zivis un pagatavoto dārzeņu mērci. Virsējai kārtai jābūt dārzeņu mērcei. Trauku apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 10-12 stundām ievilkties.

Pasniedz kā uzkodu ar svaigu maizi vai zaļumiem.

BonAppetit.lv/ Publicitātes foto