Bietes ir gan veselīgas, gan arī tām ir lieliskas garšas īpašības. Pagatavojiet šo recepti un pārliecinieties!
Pikantie mēles salāti ar sarkanajām bietēm - recepte
Bietes satur nedaudz olbaltumvielu un tauku, organiskās skābes – citronskābi, ābolskābi, skābeņskābi, minerālvielas – kāliju, nātriju, kalciju, magniju, fosforu, mangānu, jodu, dzelzi, šķiedrvielas, pektīnvielas un citas bioloģiski aktīvas vielas.
Pagatavošanas laiks
: 20 min.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas
: 4-6
Sastāvdaļas
200g vārīta cūkas mēle
1 vārīta biete
100g salātlapas
2 marinēti gurķi
Mērcei:
2-3 anšovi
1 ēd.k. citrona sula
4 ēd.k. mājas majonēzes
sāls, pipari
Pagatavošana
Bietes sarīvēt uz dārzeņu rīves. Mēli un gurķus sagriezt strēmelītēs. Trauka apakšā kārto salātlapas, pa virsu liek sagrieztu mēli, gurķus un bietes. Pārlej ar mērci un pasniedz.
Mērcei majonēzi sablendēt ar anšoviem un citrona sulu. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
BonAppetit.lv / Publicitātes foto