Septiņi ieteikumi pufīgu kotlešu izcepšanai
Sulīgas, pufīgas kotletes kā pie vecmāmiņas ir īsts gardums. Tomēr izcept īsto kotleti nav nemaz tik vienkārši – te tā ir sarāvusies, te sausa, te bāla kā jaunava bez kārdinošās garoziņas apkārt un maigas gaļas iekšā. Daži ieteikumi, kā izcept Ideālo Zeltaino kotleti pusdienu galdam.
Sagatavotu kotlešu masu ar ķiploku un sīpolu piedevām nedrīkst uzglabāt, to ir jācep uzreiz.
Ja kotlešu masai pievieno pienā izmērcētu maizi, tad maizei jābūt sacietējušai, nevis svaigai. Neizmanto arī garozu.
Kotlešu masai nav ieteicams pievienot olas baltumu, jo cepot tā rezultātā gaļa saraujas un no tās iztek sula. Rezultātā kotletes paliek sausas.
Lai kotletes būtu sulīgs, kotlešu masai pievieno 1:1 ceptus un svaigus sīpolus, kā arī nedaudz svaigu kartupeļu.
Kotletes sāk cept uz stipras uguns, lai apcepas garoziņa un neiztek sula, tad uguni samazina līdz vidējai temperatūrai, apgriež otru pusi, atkal cep uz stipras uguns, tad uguni samazina.
Kotletes apcep no abam pusēm gaiši brūnas, tad saliek ar vāku noslēdzamā lēzenā trauka, pārlaista ar sviestu, pārkaisa ar garšaugu zaļumiem, pārliek ar sagrieztiem tomātiem un ļauj cepeškrāsnī 10-15 minūtes sautēties. Šādi sagatavotas kotletes būs smaržīgas un sulīgas.
Viltotais zaķis neplaisā, ja to labi samīca, pielej vajadzīgo ūdens daudzumu un, krāsni liekot, vairākās vietas sadursta ar dakšiņu vai karotes kātu.