Bērni

Ēdināšana skolās - kas patiesībā notiek skolas ēdnīcu virtuvēs?

Jauns.lv

Siltas un veselīgas pusdienas augošajiem bērniem ir īpaši svarīgas, tomēr nereti par ēdināšana skolās dzirdēts daudz kritikas, bet par izmestajiem pārtikas apjomiem klīst leģendas.

Ēdināšana skolās – kas patiesībā notiek skolas ēdn...

Ēdināšanas uzņēmuma “Žaks 2” administratīvais vadītājs Jānis Meija uzsver, ka skolu ēdienkartes izveidošana ir viena no visvairāk regulētajām vidēm ēdināšanas jomā. Regulas nosaka gan produktu izvēli, gan kaloriju daudzumu, gan virkni citu nianšu, un ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem savā darbībā tas viss rūpīgi jāievēro.

foto: Publicitātes

Meija atzīst, ka mērķis nav izdabāt bērniem, bet gan nodrošināt veselīgu un sātīgu uzturu. Viņš uzsver, ka bērni labprāt izvēlētos katru dienu baudīt frī kartupeļus vai makaronus ar sieru, bet to nu nekādi nevar uzskatīt par veselīgu uzturu.

foto: Publicitātes

Savukārt Rīgas Kultūru vidusskolas 10. klases audzinātāja Inese Pitkeviča dalās pieredzē, ka skolas pusdienu piedāvājumu izmanto apmēram 80% bērnu, pārējie vai nu ņem līdzi savas pusdienu kastītes, vai arī izvēles skolā neēst.

foto: Publicitātes

Kādas ir ēdinātāju problēmas, kādā virzienā attīstās skolas ēdināšana un atbildes uz citiem jautājumiem uzzināsi, noskatoties video.