foto: ekrānuzņēmums no video
Irākiešu aktrise sūdz tiesā britu mediju, kas viņas "resno" bildi izmantojis pazemojošā rakstā
Irākiešu aktrise Enasa Taleba
2022. gada 11. augusts, 13:42

Irākiešu aktrise sūdz tiesā britu mediju, kas viņas "resno" bildi izmantojis pazemojošā rakstā

Jauns.lv

Kāda irākiešu aktrise apgalvo, ka iesūdzējusi tiesā britu laikrakstu "The Economist", kas izmantojis viņas attēlu, lai ilustrētu rakstu par arābu sievietēm, kas esot "resnākas" par vīriešiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Enasa Taleba stāsta, ka attēls izmantots ārpus konteksta bez viņas atļaujas un pārkāpj viņas privātumu. Viņa arī apgalvo, ka bilde ir rediģēta.

Irākā pazīstamā aktrise un sarunu šova vadītāja intervijā sacīja, ka ir sākusi tiesvedību Lielbritānijā.

Raksts ar nosaukumu "Kāpēc sievietes arābu pasaulē ir resnākas par vīriešiem" tika publicēts jūlija beigās, un tajā izmantots Talebas attēls, kas uzņemts pirms deviņiem mēnešiem Babilonas starptautiskajā festivālā Irākā.

Rakstā apgalvots, ka nabadzība un sociālie ierobežojumi, kas liek sievietēm palikt mājās, ir viens no iemesliem, kāpēc arābu sievietes biežāk nekā vīrieši aptaukojas.

Kā vēl viens iemesls minēts tas, ka dažiem vīriešiem labāk patīk "formīgas" sievietes.

"Irākieši kā skaistuma ideālu bieži min Enasu Talebu, aktrisi ar formīgiem izliekumiem (attēlā)," rakstā komentēts aktrises izskats.

Taleba rakstu sauc par "apvainojumu arābu sievietēm kopumā un jo īpaši Irākas sievietēm", jautājot, kāpēc "The Economist" "interesējas par resnām sievietēm arābu pasaulē, nevis Eiropā vai ASV". Taleba arī norāda, ka ar savu ķermeni ir pilnībā apmierināta.

42 gadus vecā Taleba ir viena no Irākas pazīstamākajām aktrisēm, un vietnē "Instagram" viņai seko deviņi miljoni cilvēku.

Intervijā televīzijai "al-Arabiya" viņa norādīja, ka britu izdevumam nav paveicies, ka tas viņu saniknojis. "Viņi nezināja, ka esmu slavenība un publiska persona," viņa sacīja. "Es varu pārvērst krīzi ieguvumā."

"The Economist" raksts plaši kritizēts arī sociālajos medijos, kur ļaudis to raksturoja kā "rasistisku", "seksistisku" un arābu sieviešu "kaunināšanu".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās