Bērni
2022. gada 20. maijs, 18:38

Kā mazināt zīdaiņu kolikas? Konsultē speciālists

Jauns.lv

Zīdaiņu kolikas jeb vēdera sāpju izraisīta ilgstoša raudāšana ir viena no mokošākajām likstām, kas mēdz piemeklēt trīs līdz piecus mēnešus vecus mazuļus un arī viņu vecākus. Kā palīdzēt mazulim viņa izmisumā un arī kaut cik atjaunot savu naktsmieru - par to raidījumā "Māmiņu klubs" konsultē ārsts pediatrs Aldis Rozenbergs.

"Ir daži universāli ieteikumi, piemēram, pirms barošanas bērniņu paturēt uz vēdera, bet pēc - paauklēt rokās un sagaidīt atraudziņu. Mūsdienās ir iespējams arī mazināt kolikas ar speciāli šī vecumam izstrādātu pienskābo baktēriju kompleksu, kura efektivitāte ir pierādīta pasaules līmeņa pētījumos," stāsta Rozenbergs.

foto: Ekrānuzņēmums
"Mūsdienās ir iespējams arī mazināt kolikas ar speciāli šī vecumam izstrādātu pienskābo baktēriju kompleksu, kura efektivitāte ir pierādīta pasaules līmeņa pētījumos," stāsta Rozenbergs.

Kā atzīst daži jaunie vecāki, esot arī līdzējušas vieglas vēderiņa masāžas un slapju, karstu dvielīšu kompreses. Taču jebkurā gadījumā atcerieties – lai cik mokošs nebūtu šis periods, tas samērā drīz beigsies, jo kolikām noteiktā vecumā ir spēja pazust tikpat pēkšņi, kā tās parādījušās.