foto: Instagram/@masha_mashkova_official
"Esi laba krieviete un lūdz piedošanu." Krievijā slavens aktieris nosauc meitu par nodevēju, jo viņa ir pret karu Ukrainā
Dzīvesstils
2022. gada 22. marts, 14:52

"Esi laba krieviete un lūdz piedošanu." Krievijā slavens aktieris nosauc meitu par nodevēju, jo viņa ir pret karu Ukrainā

Jauns.lv

Krievijā populārais aktieris Vladimirs Maškovs bija viens no tiem, kurš pirms dažām dienām uzstājās Putina kara atbalsta pasākumā. Intervijā CNN viņa meita Marija Maškova atklāja, ko pirms intervijas viņš meitai sacīja telefonsarunā.

"Mēs esam krievu cilvēki. Mēs mīlam savu valsti. Mēs esam par pasauli bez nacistiem. Mēs esam par mūsu armiju, par mūsu prezidentu," Putina kara atbalsta koncertā sacīja Maškovs.

Tagad viņa meita aktrise Marija Maškova, kura sešus gadus dzīvo Amerikā, nostājusies pret karu Ukrainā un reaģējusi uz sava tēva runu.

Intervijā ar CNN Marija Maškova atbildēja uz jautājumu, kāda bija sajūta redzēt tēvu uzstājamies šajā pasākumā, aktrise sacīja:

"Daudzi krievu cilvēki tic, ka šī vardarbība ir kaut kā attaisnojama. Tas salauž manu sirdi. Bet tas ir nekas salīdzinājumā ar to, ko šobrīd piedzīvo Ukrainas cilvēki – mirst." 

Vaicāta, kāpēc viņas tēvs tāpat kā daudzi citi krievi, viņasprāt, tic, ka šis karš kaut kādā veidā būtu attaisnojams, Marija sacīja:

"Es negribu runāt viņa vārdā. Es gribu runāt savā. Esmu priviliģēta apceļot pasauli un redzēt pasauli savām acīm, es daudz strādāju Krievijā un Ukrainā.

Mazāk nekā pirms gada es biju Kijevā un redzēju skaistus, labsirdīgus ukraiņu cilvēkus. Man tur ir daudz draugu un kolēģu. Neviens mani neienīda par to, ka esmu krieviete. Neviens no viņiem neprasīja, lai Putins viņus glābtu."

foto: Ekrānuzņēmums
Aktieris Vladimirs Maškovs

Uz jautājumu, ko viņa vēlētos, lai dzird un zina tie krievi, kuri atbalsta Putina iebrukumu Ukrainā, sieviete sacīja: "Es zinu, ka daudzi krievi, mani draugi un kolēģi ir absolūtā agonijā, redzot ukraiņu cilvēku ciešanas."

"Vakar es runāju pa telefonu ar savu tēvu. Teicu, ka runāšu ar CNN un jautāju, vai es varu pateikt to, ko viņš man teica. Viņš teica – jā.

Viņš prasīja man nekavējoties atgriezties Krievijā ar manām meitām, būt laba krieviete, lūgt cilvēkiem piedošanu par nodevību un būt ar krieviem, ar maniem cilvēkiem un palīdzēt cīnīties ar ukraiņu nacistiem."

Vladimirs Maškovs ir padomju un krievu aktieris un kinorežisors, kurš Rietumu auditorijai pazīstams ar darbu 2001. gada filmā "Aiz ienaidnieka līnijām" un 2011. gada filmā "Neiespējamā misija – spoku protokols".

Maškovs ir strādājis arī par filmu režisoru, producentu un rakstnieku 2004. gada krievu filmai "Papa".