Cita pasaule
2021. gada 23. novembris, 07:20

"Es riskēju un gandrīz neizturēju." Lielbritānijā Covid-19 vakcīnas pretiniece piedzīvo astoņas klīniskās nāves

Jauns.lv

35 gadus vecā Lielbritānijas iedzīvotāja Džemma Robertsa savulaik atteicās no vakcīnas pret koronavīrusu un uzskata, ka izdzīvojusi pateicoties varonīgu ārstu pūliņiem. Viņa apsolījusi turpmāk vienmēr klausīt mediķus.

Vakcīnu pretiniece Robertsa vairākas reizes atteicās vakcinēties pret Covid-19, bet augustā saslima. Uzreiz pēc hospitalizēšanas ārsti sievietei konstatēja smagu koronavīrusa infekcijas gaitu un bija spiesti pieslēgt viņu plaušu mākslīgās ventilēšanas aparātam, vēsta "Mirror".

Drīz pēc tam slimnieces sirds nespēja tikt galā ar slodzi un ik pa brīdim apstājās. Divu mēnešu laikā, kurus Džemma pavadīja piesēgta pie plaušu mākslīgās ventilēšanas aparāta, viņa kopumā pārcietusi astoņus klīniskās nāves gadījumus.

Iespaidīgās rindās atainojas britu vēlme apsteigt trešo Covid-19 vilni

gallery icon
17

Tomēr ārstiem katru reizi izdevies atjaunot viņas sirdsdarbību. "Atceros, kā ārstiem un medmāsām teicu: lūdzu, neļaujiet man nomirt!

Es riskēju un gandrīz neizturēju. Medicīnas darbinieki izglāba manu dzīvi, lūk, ko es klausīšos tagad," sievietes vārdus citē medijs.

Dzīve Eiropā pēc Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanas

Itālija ir atcēlusi prasību ievērot karantīnu tiem iebraucējiem no Eiropas Savienības (ES), Lielbritānijas un Izraēlas, kuriem Covid-19 tests ir negatīvs. ...

gallery icon
37

Džemma pastāstīja, ka izjutusi dziļu nožēlu saistībā ar to, ko nācies pārdzīvot viņas ģimenei, atsakoties no vakcīnas, un aicināja visus laicīgi vakcinēties, lai neapdraudētu savu dzīvību.