Dzīvesstils
2021. gada 4. decembris, 07:20

Kas viņu iedvesmo? Kamaniņu braucēja Ulla Zirne: "Vienmēr esmu bijusi dabas bērns"

Laila Pastare

Žurnāls "OK!"

Kamaniņu braucēja Ulla Zirne ir radoša personība, kuras ikdiena aizrit kustībā. Starp treniņiem viņa atpūšas dabā, kopā ar draugiem bauda kultūras pasākumus un aizraujas ar modi.

1. Piedzīvojumi dabā kopā ar manu labāko draugu – zelta retrīveru Karlo.

Vienmēr esmu bijusi dabas bērns. Aukstās peldes, saullēkti, meži, pļavas – es ļoti izbaudu un iedvesmojos no visa, kas sastopams dabā. Kopā ar četrkājaino labāko draugu šie piedzīvojumi ir vēl spilgtāki – mīļuma un smieklu pilni.

foto: no privātā arhīva
foto: no privātā arhīva

2. Vanhera Laboratorio Olfattivo – smaržas no ceļojuma Itālijā.

Smarža visspilgtāk atmodina manī atmiņas un sajūtas. Laikam tieši tāpēc tā ir tik svarīga manas ikdienas sastāvdaļa. Ilgi meklēju “savas smaržas”. Man paveicās, un tās atrada mani, kad vasarā biju devusies nelielā ceļojumā uz Itāliju. Ceļojuma atmiņas, kas saistās ar šo smaržu, protams, piešķir papildu nozīmi.

foto: no privātā arhīva

3. Tējas ceremonija.

Jau vairāk nekā gadu ikdienā praktizēju tējas ceremonijas. Tas ir maģisks brīdis ikdienas steigā, kad vienkārši apsēsties klusumā un ļauties tējas enerģijai, mieram, pateicībai. Jebkurā vietā un laikā. Vienatnē vai draugu kompānijā.

foto: no privātā arhīva
foto: no privātā arhīva

4. Mūzika – Dan Auerbach.

Ikdienā klausos visdažādāko mūziku. Šovasar pirmo reizi atklāju šo mākslinieku. Kur es biju ātrāk? Tas bija mans pirmais jautājums. Tagad ikdienā klausos un priecājos, ka labāk vēlāk nekā nekad.

foto: no privātā arhīva

5. Ēdiens.

Es mīlu ēdienu! Garšīgi pagatavotu, kvalitatīvu, interesantu. Es ļaujos garšu piedzīvojumiem. Bet tieši vasaras un rudens sezonā – sezonālās veltes mani īpaši iepriecina. Mammas dārza tomāti, sēnes, persiki, arbūzi, kabači, pupiņas... no tiem varētu vien pārtikt.

foto: no privātā arhīva
foto: no privātā arhīva

6. Radošais process.

Man ir svarīgi vienmēr būt iesaistītai kādā radošā procesā. Fotosesijas, dažādas kampaņas, projekti, rakstīšana, ēst gatavošana vai kāda mājas stūra pārkārtošana. Jebkas, kas atmodina manu radošo garu.

foto: no privātā arhīva

7. Iziešana ārpus mājas – tikšanās ar draugiem, kultūras pasākumi.

Man ir ļoti paveicies ar lieliskiem, interesantiem, radošiem draugiem. Katra tikšanās ir kā svētki, pozitīvas enerģijas apmaiņa, jaunas sajūtas un krāšņas emocijas. Vienalga, vai satiekamies kafejnīcā vai dodamies uz kādu kultūras vai mākslas pasākumu.

foto: no privātā arhīva

8. Mode.

Mani vienmēr iedvesmo mode. Man patīk ģērbties. Saskaņot un izdomāt tērpu salikumus. Rudenī tas ir īpaši interesanti, kad var vilkt un miksēt ļoti dažādus apģērbus. Vienmēr priecājos par iespēju sapucēties.

foto: no privātā arhīva

9. Kustība.

Mana sportistes ikdiena paiet nemitīgā kustībā. Taču tieši kustību dažādība, manuprāt, ir labsajūtas atslēga. Tāpēc arī ārpus smagajiem treniņiem cenšos sajust, kas vajadzīgs manam ķermenim, lai tas atjaunotos.

foto: no privātā arhīva

10. Spontāni piedzīvojumi.

Man patīk pārsteigumi. Un man patīk teikt jā – piedzīvojumiem un izaicinājumiem. Vasarā un ceļojumos tos noķert ir visvieglāk. Tāpēc cenšos piedomāt pie tā, lai arī ikdienā atrastos iespējas pateikt “jā” kaut kam jaunam, negaidītam, pārsteidzošam.

foto: no privātā arhīva
foto: no privātā arhīva