Attiecības
2021. gada 13. oktobris, 05:55

Vīrietis uzbūvē rotējošu māju sievai, kura nevar izlemt, kādu skatu vēlas redzēt no loga

Jauns.lv

Zaļā māja ar sarkano metāla jumtu no pirmā acu skata varētu šķist pavisam parasta ģimenes mītne Bosnijā un Hercegovinā. Tomēr tā tas nebūt nav. Vojins Kuziks, kam apnika, ka viņa sieva nemitīgi maina domas par mājas iekārtojumu, uzbūvēja tai rotēšanas funkciju.

Rotējošo māju uzcēlis 72 gadus vecais Vojins Kuziks, kurš kļuvis pārlieku noguris no savas mīļotās nemitīgās mājokļa pārkārtošanas.

foto: REUTERS/SCANPIX
Māja spēj apgriezties ap savu asi nieka 22 sekundēs.

Viņa esot bijusi tik neizlēmīga par to, kādu skatu vēlas redzēt pa logu, ka nepārtraukti pārbīdījusi mēbeles.

“Man apnika viņas sūkstīšanās un regulārā mājas pārkārtošana, tāpēc es teicu - es tev uzbūvēšu rotējošu māju, un tu varēsi to grozīt, kā vien vēlies,” ziņu aģentūrai “Reuters” sacīja vīrietis.

“Arī ieeja nestāvēs uz vietas. Ja tu redzēsi, tuvojamies nevēlamus viesus, varēsi pagriezt ieeju uz pretējo pusi,” savus solījumus sievai atminas mājas būvnieks.

foto: Ekrānuzņēmums
Māja sākotnēji tika uzbūvēta tā, lai guļamistabas logi saņemtu vairāk saulessgaismas, taču tad sieva sapratusi, ka no viesistabas nav redzami ciemiņi, kas ienākuši īpašumā.

Mājas griešanās ātrums ir pielāgojams pēc patikas. Ātrākais laiks, kurā ēka spēj veikt 360 grādu plata leņķa pagriezienu ir 22 sekundes. Ja skatus gribas izbaudīt nesteidzīgāk, viena apļa ātrumu var samazināt līdz pat 24 stundām.

Kā stāsta pats Kuziks, funkcijas ieviešana aizņēmusi sešus gadus.

foto: REUTERS/SCANPIX
72 gadus vecais Kuziks, uzsākot mājas rotēšanu.

“Es visu izdarīju pats. Katru dienu es izdarīju nedaudz un nesteidzos."

foto: REUTERS/SCANPIX
Rotējošās mājas mehānisms.

Zaļo ģimenes mītni vīrietis uzbūvējis vēl laikā, kad abu bērni bijuši mazi. Tolaik tā celta, lai guļamistabas logi pavērtos uz saules pusi. Tomēr sieva ar laiku sapratusi, ka nav apmierināta, ka no viesistabas tādējādi nav redzams, kā cilvēki ienāk viņu pagalmā. Tā nu, izdabājot mīļotajai, Kuziks veicis apjomīgus remontdarbus, pārbūvējot mājas iekšieni. 

foto: AP/Scanpix
Vojins Kuziks, stāvot pie savas ģimenes mājās Bosnijā un Hercegovinā, kam sešu gadu laikā viņš uzbūvējis rotēšanas funkciju.

Kad vairākus gadus vēlāk apprecējies viņu jaunākais dēls un ar jauno ģimeni ievācies zaļās mājas augšstāvā, pāris palicis dzīvot pirmajā stāvā. Arī tad nācies veikt dažādus remontdarbus, lai labāk pielāgotos jaunajai dzīvošanas situācijai. Tomēr sieva arī šoreiz kļuvusi neizlēmīga, tādēļ vīrietis viņai izlēmis aiztaupīt galvassāpes un padarījis māju rotējošu. 

Sievas vārds no bosniešu tulkojams kā "mīlētā", raksta "Associated Press". Viņa gan noraidījusi aicinājumus intervijai.