2021. gada 8. jūnijs, 21:35

Baiss atradums viņas bijušajā mājā: Lielbritānijā pēc 40 gadiem uzzina, kur palikusi bezvēsts pazudusi sieviete

Jauns.lv

Pensionārs Deivids Venabls apsūdzēts savas sievas slepkavībā pēc tam, kad viņas mirstīgās atliekas tika atrastas septiskajā tvertnē teju 40 gadus pēc sievietes pazušanas.

Sieviete tika izsludināta meklēšanā 1982.gada maijā. Tagad slepkavībā aspūdzēts viņas vīrs. 88 gadus vecais pensionārs tika aizturēts dažas dienas pēc tam, kad viņa sievas mirstīgās atliekas tika uzietas abu bijušajā mājā Vorčesteršīrā.

Sieviete pazuda 48 gadu vecumā, bet dažus mēnešus vēlāk viņas vārds tika iegravēts uz vecāku kapakmeņa. Maiss ar kauliem tika atrasts kārtējā īpašuma septiskās tvertnes tīrīšanas laikā, vēsta "Mirror".

foto: SWNS/Scanpix
Deivids Venabls.

Venabls tikmēr dzīvoja īpašumā netālu. Runājot par sievas pazušanu 1982.gadā, Deivids sacīja, ka pamodies un atklājis, ka sievas nekur nav: "Es varu tikai lūgties un cerēt, ka viņa ir drošībā."

"Lēmums atļaut apsūdzēt atbildētāju tika pieņemts pēc tam, kad tika rūpīgi izvērtēti visi pieejamie pierādījumi par šo sarežģīto lietu un konstatēts, ka nepieciešama kriminālvajāšana sabiedrības interesēs.

Iespējamie nodarījumi notikuši laikā no 1982.gada 2.maija līdz 1982.gada 5.maijam," sacīja Kompleksās kasācijas vienības vadītājs Marks Pols.

foto: Worcester News /SWNS.COM/Scanpix

"Kasācijas vienības funkcija nav izlemt vai persona ir vainīga kriminālajā nodarījumā, bet veikt taisnīgu, neatkarīgu un objektīvu novērtējumu par to, vai kriminālatbildības ir atbilstošas.

Kriminālprocesi tagad ir aktīvi un tiešsaistē nedrīkst sniegt komentārus vai apmainīties ar informāciju, kas varētu ietekmēt šo tiesvedību."