Bērni
2021. gada 16. marts, 15:54

Jaunie vecāki nokļūst divdomīgā situācijā: radiniece grib piespiest mainīt jaundzimušās meitiņas vārdu

Jauns.lv

Kāds tētis atsakās mainīt savas divu nedēļu vecās jaundzimušās meitas vārdu, kaut arī sievas māsa to pieprasa. Šī neparastā situācija negaidīti izraisījusi lielu lasītāju interesi sociālajā tīklā "Reddit", taču cilvēku viedokļi par to ir ļoti dažādi.

Topošie vecāki visu grūtniecības laikā domāja un nevarēja izlemt, kā sauks savu jaundzimušo atvasi. Kad mazā jau bija ieradusies pasaulē, viņi lūdza sievas māsai padomu un nosauca savu meitu par Freju (Freya), raksta thesun.co.uk. Tieši šo vārdu sievas māsa ieteica, kad ieradās slimnīcā apciemot jauno ģimeni. Kad jaunie vecāki izdzirdēja šo vārdu, viņiem abiem tas uzreiz ļoti iepatikās. Sieva māsa sacīja, ka vienmēr sapņojusi par Freju kādreiz nosaukt pašas meitu, kad viņa piedzimtu, un atzīmēja, ka šis vārds viņai patīk jau kopš bērnības.

Jaunie vecāki viņai jautāja, vai viņi varētu dot savai meitai vārdu Freja, un sievas māsa, lai arī sākotnēji nevēlējās piekrist, pēc tam atzina, ka "tuvākajā laikā viņa pati neplāno bērnus, bet, ja nu mazais pieteiktos un piedzimtu, viņa līdz tam laikam izdomātu citu vārdu".

Tomēr neplānotas apstākļu sagadīšanās rezultātā izrādījās, ka sievas māsa tomēr palikusi stāvoklī ātrāk, nekā bija iecerējusi, un tagad viņa vēlas nosaukt savu bērnu par Freju, tāpēc lūgusi pārim mainīt savas jaundzimušās meitas vārdu.

Jaunais tēvs vērsies pie "Reddit" lietotājiem pēc padoma, jo mainīt savas mazās meitas vārdu viņam nenāk ne prātā.

"Pirms pāris dienām manas sievas māsa uzzināja, ka ir mātes cerībās," viņš raksta. "Mēs patiešām priecājamies par viņu, bet viņa atnāca ciemos parunāties un lūdza mūs mainīt meitiņas vārdu. Jo viņa gribēšot šajā vārdā saukt savu bērnu."

"Mēs pusotru nedēļu esam saukuši savu meitu par Freju un esam pieraduši pie šī vārda. Turklāt viņa pati piekrita, ka drīkstam likt šo vārdu. "

"Mēs jautājām, varbūt viņa var izvēlēties citu vārdu, taču sievas māsa sadusmojās un teica, ka savai meitai šo vārdu vēlas jau kopš 15 gadu vecuma."

"Protams, mēs jūtamies slikti, bet viņa taču pat nezina, vai gaida meiteni vai puiku," par radušos situāciju stāsta jaunais tētis.

Viņa ziņa saņēmusi simtiem komentāru, taču lasītāju viedokļi ir ļoti atšķirīgi. Daži uzskata, ka pāris būtībā "nozadzis" Frejas vārdu un ka sievas māsai ir visas tiesības nosaukt savu bērnu vārdā, par kuru sapņojusi jau kopš pusaudzes gadiem. Citi savukārt atgādina, ka viņa jau ir devusi atļauju izmantot šo vārdu, un mudina vīrieti nepadoties radinieces spiedienam. "Ja viņa nevēlējās, lai jūs saucat savu meitu par Freju, viņai to nemaz nevajadzēja to ieteikt," racionāli spriež kāds lasītājs.

"Nav viegli mainīt jau piereģistrēta mazuļa vārdu. Ja viņa ļoti vēlas šo vārdu, lai jau liek. Nav nekāda bēda, ja ģimenē būs divi bērni ar tādu pašu vārdu, ” diskusijās izskanējusi arī šāda versija, ka atrisināt neparasto situāciju.