foto: ekrānuzņēmums no video
Dramatiski notikumi Vjetnamā: no 12.stāva nokrīt mazs bērns, bet viņa glābējs pēdējā brīdī paslīd
Bērni
2021. gada 2. marts, 13:18

Dramatiski notikumi Vjetnamā: no 12.stāva nokrīt mazs bērns, bet viņa glābējs pēdējā brīdī paslīd

Jauns.lv

Vjetnamā par varoni kļuvis kāds par kurjeru strādājošs vīrietis, kurš meties glābt no 12.stāva krītošu trīsgadīgu meiteni, raksta ārvalstu mediji.

31 gadu vecais Ngujens Māns svētdien ap pulksten 17.00 sēdēja savā automašīnā Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā, gaidot brīdi, kad piegādāt sūtījumu, līdz izdzirdēja bērna raudas.

Pēc brīža atskanēja arī sievietes kliedzieni, tāpēc viņš sāka skatīties apkārt, kas noticis. Sākotnēji viņš domājis, ka bērns raud, jo saniķojies, bet tad, paraugoties augšup, ieraudzījis, ka pie balkona malas gandrīz 50 metru augstumā karājas maza meitenīte.

"Es redzēju meiteni, kura pārkāpusi pāri balkona margām," stāsta Māns. Viņš nekavējoties izlēcis no automašīnas un uzkāpis uz ēkas ieejas jumta, lai bērnu noķertu gadījumā, ja viņš kristu.

Stāvot uz ieslīpā jumta viņš zaudējis līdzsvaru tieši laikā, kad meitenīte vairs nav spējusi noturēties pie apmales un sākusi krist. Māns izstiepis rokas, cenšoties mīkstināt bērna kritienu.

Baisā video, ko fiksējušas novērošanas kameras, redzams, kā bērns spēji atsitas pret jumtu, pat atlecot gaisā.

"Es viņu satvēru un tad ieraudzīju, ka no viņas mutes tek asinis. Es pamatīgi pārbijos," stāsta vīrietis.

Bērns tika nogādāts slimnīcā, kur ārsti konstatējuši gūžas izmežģījumu, ziņo "The Guardian". Ārsti joprojām meitenīti uzrauga, bet, kā vēsta vietējie mediji, nekādas citas smagas traumas viņa nav guvusi.

foto: ekrānuzņēmums no video

Savukārt varonīgais vīrietis, kuram pašam mājās ir divi bērni, cietis vien no neliela rokas sastiepuma. Viņš atklāj, ka rīkojies instinktīvi, jo pašam ir divus gadus veca meita. "Redzot bērnu, es uzreiz iedomājos par savu meitu, un steidzīgi mēģināju viņu glābt. Viss notika ļoti ātri," viņš stāsta vietējiem medijiem. "Es pat neaptveru, kā tik ātri spēju nokļūt uz jumta. Es nespēju noticēt, ka esmu izglābis meitenītei dzīvību."

Kopš glābšanas operācijas vīrieša dzīve "apgriezusies otrādi", jo viņš kļuvis par vietējo varoni, ikdienu sociālajos tīklos saņemot tūkstošiem uzmundrinošu un pozitīvu ziņu. Vīrietis pats gan sevi neuzskata par varoni - viņš tikai gribējis rīkoties, kā labāk.

Viņš saņēmis atzinību arī no pilsētas amatpersonām.

Māns cer, ka jau drīz varēs apraudzīt meitenīti, kuru izglābis, un vietējiem medijiem atklāj, ka pat būtu gatavs viņu adoptēt, ja viņas īstie vecāki par viņu nevar parūpēties.

Tēmas