foto: unsplash.com
Gan Kuldīgas, gan Ziemeļkurzemes slimnīca vienā dienā sagaida savas Dzemdību nodaļas šī gada 500. mazuli
Foto ilustratīva nozīme.
Bērni
2020. gada 18. decembris, 17:25

Gan Kuldīgas, gan Ziemeļkurzemes slimnīca vienā dienā sagaida savas Dzemdību nodaļas šī gada 500. mazuli

Jauns.lv

Vakar, 17. decembrī, gan Kuldīgas, gan Ziemeļkurzemes slimnīca sveikusi savas Dzemdību nodaļas šī gada 500. mazuli, informē slimnīcas.

Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas komanda vakar pasaulē sagaidījusi šī gada 500. bērniņu – puisīti Kristenu Oliveru.

Kā liecina informācija slimnīcas mājaslapā, zēns piedzimis 54 cm garš un 4,090 kg smags. Māmiņai Amandai Kristai Gruntiņai no Kuldīgas novada Kurmāles pagasta šis ir pirmais bērniņš.

Kuldīgas slimnīca par piemiņu dāvinājusi Imanta Ziedoņa pasaku grāmatu “Lāča Andreja pasakas”, siltus zābaciņus un koka grabulīti.

Arī Ventspils slimnīcas dzemdību nodaļā vakar sagaidīts šī gada 500. mazulis – puisītis Luiss. Mazulis ir pirmais bērniņš Stacēviču ģimenei no Ventspils novada, Popes pagasta.

Informācija Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas mājaslapā vēsta, ka bērniņš svēris 3,418 kg un bija 55 cm garš. 

Ar piemiņas dāvaniņu – siltu plediņu, pasaku grāmatu un ziediem, slimnīcas kolektīva vārdā ģimeni sveicis Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2020. gada 11 mēnešos jaundzimušo skaits sarucis – Latvijā reģistrēti 16,2 tūkstoši jaundzimušo, un tas ir par 6,0 % mazāk nekā 2019. gada attiecīgajā periodā, kad tika reģistrēti 17,2 tūkstoši jaundzimušo.