Dzīvesstils
2020. gada 8. septembris, 04:03

Sākumskolas skolotāja Heilija pēc smaga negadījuma zaudējusi seju, tomēr cenšas saglabāt cerību

Jauns.lv

29 gadus vecā austrāliete Heilija Tenanta pilnībā zaudējusi savu identitāti pēc traģiska negadījuma kempinga laikā. Ugunskura liesmas pilnībā iznīcinājušas viņas seju. Kāds nežēlīgs svešinieks, ieraugot uz ielas rētām klāto Heiliju, nespēja novaldīties, nepasakot, ka sieviete izskatoties pēc zombija...

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: mediadrumworld.com / Halie Tenna / Vida Press
Heilja ar savu sejas masku.

Heilija Tenanta dzīvo Viktorijas štatā Austrālijā. Viņa ir sākumskolas skolotāja, un šogad viņas dzīvē noticis ļoti skaists notikums. Heilija gada sākumā nosvinēja kāzās ar savu mīļoto vīrieti Metjū. Taču šis arīdzan izvērties kā ļoti traģisks gads Heilijas personīgajā dzīvē.

foto: mediadrumworld.com / Halie Tenna / Vida Press
Heilja un Metjū kāzu dienā.

Šā gada 30. maijā viņa kopā ar draudzeni bija devusies iepriekš ilgi neplānotā, spontānā kempinga braucienā pie dabas. Kā gadījies, kā ne viņa aizsnaudusies kempinga krēslā pie ugunskura. Arī draudzene bija iemigusi, taču viņu pamodinājusi dīvaina murdoša skaņa. Kad viņa atvērusi acis, šo skatu viņa mūžam neaizmirsīs. Heilija bezpalīdzīgi gulējusi ar seju ugunskurā. Heilijai ir maz atmiņu par notikušo, taču, visticamāk, krēsls apgāzies un viņa iekritusi liesmās.

foto: mediadrumworld.com / Halie Tenna / Vida Press
Heilija ar pārsējiem uz acīm. Acu plakstiņiem bija nepieciešama ādas transplantācija, tie bija ugunī tik ļoti cietuši, ka acis nebija iespējams aizvērt.

Draudzene nekavējoties pieskrējusi pie Heilijas un izrāvusi viņu no uguns, šādi paglābjot viņu no drošas nāves. Draudzene lējusi uz Heilijas sejas ledus aukstu ūdeni atvēsinot šaušalīgo apdegumu.

foto: mediadrumworld.com / Halie Tenna / Vida Press
Heilija ar laba vēlējumiem, ko viņai sūta viņas bērnudārza grupiņas audzēkņi.

Heilijai bija šoks, viņa nezināja, kas ir noticis. Līdz mājām nebija tālu, tikai viena jūdze (1.6 km). Draudzene viņu nogādāja mājās ar automašīnu, kur tālākās rūpes pārņēma vīrs. Viņš centās nodrošināt sejai vēsumu, turot to zem auksta tekoša ūdens, kamēr gaidīja ierodamies ātrās neatliekamās palīdzības brigādi un mediķu helikopteru. Redzot traumas smagumu, Heiliju nekavējoties nogādāja slimnīcā Melburnā, kur nekavējoties ierosināja medicīnisko komu astoņu dienu garumā. Tikai pēc tam pacienti pārvietoja uz apdegumu centru, kur uzsāka viņas ārstēšanu.

Runājot par jaunās sievietes nākotni, vēl ir ļoti ilgs un grūts ceļš līdz viņas atlabšanai. Heilija pavadījusi slimnīcā divarpus mēnešus un pārcietusi sešas operācijas. To skaitā viņai noņemta bojātā sejas āda, kā arī uz sejas, kakla plakstiņiem un mutes uzlikti ādas transplanti. Lai gan atveseļošanās sokas labi, tā nenoris arī bez problēmām. Taču par spīti visam Heilija ir pateicīga par milzīgo atbalstu, ko saņēmusi no daudzajiem laba vēlētājiem internetā, savas ģimenes un, protams, vīra Metjū, kas šajā laikā viņai ir bijis un aizvien ir vislielākais atbalsts. Heilija cenšas saskatīt katru visniecīgāko pozitīvo notikumu šajā ārkārtīgi grūtajā dzīves situācijā, kādā viņa šobrīd aizvien atrodas.

foto: mediadrumworld.com / Halie Tenna / Vida Press
Heilijas smaids pirms traģēdijas.

Jauna sieviete zaudējusi seju, iekrītot ugunskurā

gallery icon
15
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās