Dzīvesstils
2020. gada 14. augusts, 04:31

Patīkamai gaisotnei mājās: pagatavo smaržu maisiņus

"100 Labi Padomi"

Izmanto mirkli, kamēr daba ir pilnbriedā, un pagatavo sauso smaržu maisiņus, ar ko aromatizēt veļu, apģērbu un skapi.

Savāc sev tīkamus augus – pļavu un mežu zālītes, garšaugus, to ziedlapiņas un sēkliņas, arī augļu kauliņus, miziņas, šķēlītes – un izkaltē. Der gan augu stublāji, gan lapas, tāpat koku mizas, zariņi. Ar tiem var piepildīt maisiņus, ko likt skapī starp gultas veļu un dvieļiem, ielikt zeķu atvilktnē, uzvērt uz drēbju pakaramā, uz kura sakārtas ziemas sezonas drēbes, ielikt cepuru kastē. Tos vari nolikt plauktā blakām gultai vai palikt zem spilvena, lai radītu sev apkārt patīkamu gaisotni.

Ieteikums: liec smaržu maisiņā kaltētu ābolu šķēlītes vai mizas, der arī koku mizas, ogas, citrusaugļu mizas – biezā struktūra uzsūc un nofiksē citu augu aromātu un palīdz to ilgāk saglabāt.

Esi radoša: smaržu maisiņam der lina vai kokvilnas maisiņi, vari tos nopirkt vai dažās minūtēs pagatavot pati no apnikušas lina vai kokvilnas kleitas, var izmantot arī kokvilnas zeķes, īpaši tās, kam pazudis pāris. Izrotā maisiņus ar krāsainām lentēm vai apcako ar mežģīnēm, un varēsi maisiņus dāvināt bērniem un draudzenēm svētkos.

Izmēģini: samaisi kaltētas ābolu šķēlītes ar kanēļa standziņām, krustnagliņām un apelsīna mizām. Asumam pievieno kādu kaltētu garšvielu – anīsu, piparus, ķimenes... Ja vēlies koncentrētāku aromātu, papildinot to ar pāris pilieniem ēteriskās eļļas.