Bērni
2020. gada 10. augusts, 14:47

No cietuma ASV lūdz atbrīvot sievieti, kura pēc nedzīva mazuļa dzemdēšanas apsūdzēta viņa slepkavībā

Jauns.lv

Kalifornijas ģenerālprokurors Ksavjērs Beserra piektdien lūdzis izbeigt kriminālvajāšanu pret sievieti, kura tika arestēta un apsūdzēta slepkavībā pēc tam, kad viņas nedzīvi dzimušā bērna organismā tika konstatēts toksisks metamfetamīna līmenis, ziņo CNN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

26 gadus vecajai Čelsijai Bekerei 2019.gada septembrī piedzima nedzīvs mazulis. Pēc bērna medicīniskās apskates secināts, ka Bekere grūtniecības laikā lietojusi narkotikas. Autopsijā atklājās, ka mirušā mazuļa organismā ir metamfetamīns, un policija bērna nāvi pasludināja par slepkavību.

Kopš 2019.gada novembra Bekere atrodas apcietinājumā Kingsas apgabala cietumā un šobrīd gatavojas tiesas procesam. Viņa apsūdzēta pirmās pakāpes slepkavībā, un viņas drošības nauda noteikta 5 miljonu ASV dolāru apmērā. Augstākā tiesa jūnijā noraidījusi apsūdzētās lūgumus apsūdzības atcelt.

Tomēr Kalifornijas ģenerālprokurors Beserra tagad lūdz izbeigt kriminālprocesu. "Mūsu Kalifornijas likumdošana nevaino sievietes, kuras grūtniecības laikā zaudējušas bērnu. Šodien iesniegtajā dokumentā mēs skaidri norādām, ka šis likums ir ļaunprātīgi izmantots, kaitējot sievietēm, bērniem un ģimenēm," teikts ģenerālprokurora paziņojumā. "Mēs strādāsim pie tā, lai izbeigtu Bekeres kundzes kriminālvajāšanu un ieslodzīšanu, un koncentrēsimies uz likumdošanas piemērošanu tiem, kuri pakļāvuši briesmām grūtnieču dzīvības."

Beserra piebilda, ka likums ir "nepareizi piemērots un nepareizi interpretēts", un paskaidroja, ka sievietei nevar izvirzīt apsūdzības par slepkavību, ja viņas darbību rezultātā izbeigta grūtniecība.

Tomēr Kingsas apgabala advokāte Keita Fagundesa CNN sacīja, ka viņas birojam nav paziņots, ka ģenerālprokurors iesniedzis šādu ziņojumu. "Šis gadījums nav saistītāms ar nedzīvi dzimušu bērnu, tas ir gadījums, kad mātes dēļ no pārdozēšanas miris dzīvotspējīgs auglis," sacīja Fagundesa. "Es ņemu vērā ģenerālprokurora viedokli, bet varu tikai secināt, ka viņš nav pienācīgi informēts par šīs lietas faktiem, nav lasījis nevienu policijas ziņojumu, kā arī nav pārskatījis medicīnisko informāciju, kas saistīta ar šo konkrēto lietu."

Zināms, ka apsūdzētajai jau ir trīs bērni, pār kuriem aizbildniecību uzņēmusies sievietes tante. Policija ziņo, ka Bekere metamfetamīnu lietojusi vēl trīs dienas pirms ieplānotajām dzemdībām, bet narkotiskā viela mazuļa organismā bijusi tik augstā līmenī, ka, domājams, grūtniece lietojusi apreibinošos līdzekļus teju visu gaidību laiku.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās