Skaistums
2020. gada 5. augusts, 05:44

Labas saulesbrilles: kāpēc aizsargāt acis ir tik ļoti svarīgi

Jauns.lv

Mūsdienās saulesbrilles bieži vien tiek uzskatītas par modernu aksesuāru, aizmirstot, ka tām ir ļoti svarīga funkcija – pasargāt acis no saules ultravioletā starojuma, kuru atšķirībā no redzamās gaismas un infrasarkanā starojuma (siltums) mūsu maņu orgāni nespēj atpazīt, un līdz ar to šis starojums var kaitēt redzei.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saulesbrilles un to dažādība ielu modē 2020. gadā

gallery icon
70

Un, tā kā dabā lielākais ultravioleto staru avots ir saule, visbiežāk par saulesbrillēm sākam domāt, pienākot pavasarim, vasarai, kad saule kļūst spilgtāka un vairāk laika pavadām brīvā dabā. Vai saulesbrilles ir nepieciešamas? Ja jā, tad kas raksturo labas saulesbrilles?

Kvalitatīvas saulesbrilles aizsargā acis no UV staru kaitīgās ietekmes. Viens no kvalitatīvu saulesbriļļu kvalitātes rādītājiem ir ultravioleto staru filtrs, kuram jābūt vismaz 99 procentiem.

Nekvalitatīvas saulesbrilles bez UV filtra tikai paplašina zīlīti, un kaitīgais starojums vēl vairāk nonāk acīs. Tāpēc izšķirīga nozīme ir pareizai briļļu izvēlei, jo pretējā gadījumā acīm nodarītais ļaunums būs vēl lielāks, nekā uzturoties saulē bez brillēm.

Saulesbrilles ielu modē un slavenību stilā 2019. gadā - foto no pasaules lielpilsētām

gallery icon
94

Saulesbrilles ielu stilā 2018. gadā - foto no Parīzes, Milānas, Ņujorkas un citām lielpilsētām

gallery icon
40

Saulesbrilles visā krāšņumā: ielu stils pasaules lielpilsētās 2017. gada pavasarī/vasarā

Parīzes, Milānas, Ņujorkas un citu pasaules lielpilsētu ielas ņirb no saulesbriļļu modeļu daudzveidības.

gallery icon
62