foto: Shutterstock
10 nepārprotamas pazīmes, ka tev vajadzīgs atvaļinājums
Ja mājas izmanto tikai, lai pagulētu, bet pārējo laiku pavadi darbā, ir nopietni jāizvērtē prioritātes.
Dzīvesstils
2020. gada 20. jūlijs, 10:36

10 nepārprotamas pazīmes, ka tev vajadzīgs atvaļinājums

Mammamuntetiem.lv

Vai pirmdiena tev burtiski izraisa galvassāpes? Draugu foto no pludmales kaitina? Lūk, 10 pazīmes, ka tev atvaļinājums nepieciešams ar steigu, apkopojis portāls lifehack.com.

1. Ar 24 stundām diennaktī tev nepietiek

Vai esi no tiem, kam darāmo darbu saraksts ir uz neskaitāmām lapām, bet tikai dažus no tiem spēj paveikt dienas laikā? Esot mūžīgā laika trūkuma un darāmo darbu ielenkumā, var rasties sajūta, ka kulies pa krējumu, bet sviests kā nerodas, tā nerodas. 

2. Tava sociālā dzīve ir izputējusi

Šis ir nopietns iemesls, lai pārlūkotu savu darba grafiku. Nepietiekama laika pavadīšana ar draugiem un ģimeni ir viena no biežākajām lietām, ko cilvēki mūža nogalē nožēlo. Ja Tu sāc kavēt saviem bērniem, draugiem un ģimenei svarīgos pasākumus, tas ir nopietns signāls, ka nepieciešams piebremzēt.

3. Tu nespēj pieņemt pārmaiņas

Nespēja pielāgoties var būt viena no pārāk liela saspringuma pazīmēm. Piemēram, ja tik vienkārša lieta kā sapulces pārplānošana izsit tevi no ritma un tev ir sajūta, ka nespēj neko vairs kontrolēt, ir acīm redzama vajadzība pēc atpūtas.

4. Tu vienmēr pusdieno birojā

Ja tu nevari veltīt vismaz 30 minūtes pusdienu pārtraukumam, ja ēd savā darba vietā, lūkojoties darba dokumentos, ir nopietni jāpārdomā šis savs paradums.

5. Tu neesi sportojis jau mēnešiem

Ja sports iepriekš ir bijis tavas dzīves sastāvdaļa, bet jau ilgāku laiku tev nav laika, lai ar to nodarbotos, ir jāapsver doma par kaut vai nelielu atelpas brīdi, kurā parūpēties par saviem iekšējiem resursiem.

6. Telefona zvani tevi sadusmo

Ja telefona zvans tev saistās ar pienākumiem, darbu un stresu tik ļoti, ka jau izdzirdot telefona zvanu vien, tevī mostas dusmas, ir laiks atpūtai. Varbūt tur zvanīja draugs?

7. Tevi neiepriecina tas, kas iepriekš

Hobijs vai darbs, kas agrāk nesa prieku, tagad ir mokpilns pasākums? Tā ir pamatīga zīme, ka ir laiks atgūt dzīvesprieku.

8. Tu raksti e-pastus un ziņas tieši pirms tu aizej gulēt un jau līdzko tu piecelies

Vai atbildi darba e-pastus, gultā esot – gan pirms miega, gan jau no rīta, kolīdz acis ir vaļā? Ņemt darbu līdzi gultā ir taisnākais ceļš uz stresa pilnu dzīvi. Domāt visu laiku par darbu un pielikt neskaitāmus darāmos darbus to sarakstam ir nopietns brīdinājums, lai dotos pelnītā atpūtā.

9. Tu dzer trīs espreso dienā

Vietējās kafejnīcas viesmīlis jau zina tavu dienišķo pasūtījumu no galvas, un kafija jo dienas jo top stiprāka? Ieplāno atpūtu.

10. Tu maz esi mājās

Cilvēki, ar ko tu dzīvo kopā, tevi praktiski nekad nesatiek, bet tavā ledusskapī ir tikai konservi? Ja mājas izmanto tikai, lai pagulētu, bet pārējo laiku pavadītu darbā, ir nopietni jāizvērtē prioritātes.

Ja vari apstiprinoši atbildēt kaut uz vienu no pazīmēm – tev vajadzētu paņemt kādu brīvdienu, bet ja saredzi sevi divās vai vairākās situācijās – tev vajadzīga nedēļu gara atpūta. Ja visas pazīmes atbilst tev, ar steigu ieplāno sev garāku atvaļinājumu – jo vai tā gan ir tā dzīve, kuras dēļ ir vērts tā pūlēties?

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.