foto: unsplash.com
"Esmu nenormāli dusmīgs. Man tiek liegtas tiesības rīkoties ar naudu." Andrim jāraksta bankai paskaidrojums par skaidras naudas iemaksu
Foto ilustratīva nozīme.
Dzīvesstils
2020. gada 17. jūlijs, 19:50

"Esmu nenormāli dusmīgs. Man tiek liegtas tiesības rīkoties ar naudu." Andrim jāraksta bankai paskaidrojums par skaidras naudas iemaksu

Jauns.lv

Vairāk nekā divi tūkstoši lietotāju jau dalījušies ar šodien, 17. jūlijā, sociālajā vietnē "Facebook" ievietotu stāstu, kurā vīrietis dalās savā pieredzē ar banku par skaidras naudas iemaksu.

Andris raksta: 

"Esmu nenormāli dusmīgs.

Šī mēneša sākumā pārdevu savu automašīnu (5 600 eiro). Pircējs samaksāja skaidrā naudā. Šo naudu pēc pāris dienām caur SEB bankomātu ieskaitīju savā kontā.

Tagad man mājās tika veikti kanalizācijas izbūves darbi un bija jāsamaksā rēķini par šo pasākumu.

Mēģināju veikt pārskaitījumu, lai nomaksātu rēķinus, bet SEB internetbanka paziņo, ka esot izsmelts mēneša limits. Domāju, kā tā var būt, jo mēneša limits man ir 4000 eiro.

Kad izdodas sakontaktēties ar SEB banku, tad man paskaidro, ka mēneša sākumā ir veikta skaidras naudas iemaksa.  Viņiem vajadzētu zināt, no kurienes man šī nauda. Man SEB bankai esot jāuzraksta paskaidrojums par naudas izcelsmi.

Sakostiem zobiem uzrakstu, ka pārdevu mašīnu. Kad nospiežu iesniegt, tad, protams, parādās paziņojums: "Paldies, jūsu iesniegums pieņemts izskatīšanai. Atbildi sniegsim 3 darba dienu laikā."

Tagad pateikšu, kas man derdz šajā situācijā:

1) a priori tieku uzskatīts par krāpnieku;

2) man jāpierāda, ka neesmu kamielis (krāpnieks);

3) man vienkārši tiek liegtas tiesības rīkoties ar manu naudu;

4) man jāgaida, kad SEB banka izskatīs manu iesniegumu un vai viņi to vispār atzīs par labu esam, ļaujot visžēlīgi man rīkoties ar manu naudu;

5) man jāskaidro šī absurdā situācija darbu veicējam, ka nevarēšu šobrīd apmaksāt rēķinu, jo mana nauda ir iesaldēta;

6) visa šī situācija, manuprāt, ir pazemojoša un degradējoša.

Lai kāds vēl iepīkstas par jauno, skaisto pasauli ar bezskaidras naudas norēķiniem un totālu banku kontroli pār līdzekļiem."