foto: Pixabay
Pēc iepazīšanās "Facebook" un kāzām, vīrietis gadu ieslodzījumā Lagosas viesnīcā turējis sievieti no Amerikas
Ilustratīvs attēls.
Attiecības
2020. gada 16. jūlijs, 04:45

Pēc iepazīšanās "Facebook" un kāzām, vīrietis gadu ieslodzījumā Lagosas viesnīcā turējis sievieti no Amerikas

Jauns.lv

Nigērijā arestēts vīrietis, kurš pavedinājis sievieti no Amerikas un izkrāpis viņai 48 tūkstošus dolāru, "CNN" otrdien apliecinājusi policija.

64 gadus vecā sieviete, kuras vārds netiek atklāts, sacīja, ka iepazinusies ar 34 gadus veco Chukwuebuka Kasi Obiaku sociālajā tīklā "Facebook".

Viņš uzaicinājis viņu uz Nigēriju, jo teicis, ka ir iemīlējies un vēlas apprecēties. Sieviete, atvaļināta valsts iestādes darbiniece, no Vašingtonas ieradās Nigērijā 2019. fada februārī un trīs mēnešus vēlāk abi apprecējās.

Tomēr pēc kāzām attiecības krasi mainījās. Obiaku turēja sievieti vairāk nekā gadu ieslodzītu viesnīcā Lagosā. Vīrietis izmantojis sievietes identitāti, lai izspiestu naudu.

Viņš piespiedis viņu izmantot savu amerikāņu akcentu, lai lūgtu dažādām organizācijām naudu. Vīrietis licis viņai izlikties par dažādām personām. Viņš atņēmis sievietei kredītkartes un 15 mēnešu garumā piesavinājies viņas pensiju.

Patlaban notiek izmeklēšana, lai varētu celt apsūdzību pret vīrieti kibernoziegumos. Aizdomās turamais policijai atzinis, ka kāzas Lagosā bijušas krāpšanas, lai iegūtu sievietes uzticību un vēlāk izspiestu no viņas naudu.

Sieviete no gūsta izglābta pēc tam, kad policija saņēmusi ziņu par kādu citu līdzīgu gadījumu Nigērijā, kad viņi izglāba kādu 40 gadus vecu filipīnieti, kuru gūstā turēja viņa mīļākais, ar kuru sieviete iepazinusies "Facebook".

Vīrietis sievieti turējis gūstā sešus mēnešus un liedzis atgriezties Filipīnās, liecina policijas informācija. Vīrietis aizvilinājis filipīnieti uz Nigēriju ar nodomu "ieslodzīt viņu, seksuāli izmantot un izspiest naudu".

Ārvalstu policija aicinājusi cilvēkus būt piesardzīgākiem, iepazīstoties ar cilvēkiem sociālajos tīklos.