Pieviltās līgavas Romā protestē pret atceltajām kāzu ceremonijām

Itālijas galvaspilsētā Romā pie Trevi strūklakas otrdien pulcējās vismaz 15 nepamierinātas līgavas, kuras, tērpušās savās kāzu kleitās, protestēja pret Covid-19 ...

gallery icon
24
Attiecības
2020. gada 8. jūlijs, 13:25

FOTO: līgavas Romā savās kāzu kleitās protestē pret atceltajām laulību ceremonijām

Jauns.lv

Itālijas galvaspilsētā Romā pie Trevi strūklakas otrdien pulcējās vismaz 15 neapmierinātas līgavas, kuras, tērpušās savās kāzu kleitās, protestēja pret Covid-19 pandēmijas dēļ atceltajām laulību ceremonijām.

Sarūgtinātās līgavas, turot rokās baltus saulessargus un plakātus ar saukļiem "jūs salauzāt mūsu laulības" un "baznīcu durvis aizvēra kāzas", demonstratīvi devās caur Romas ielām.

Pasākums, kuru organizēja Itālijas kāzu asociācija, tika nodēvēts par "vientuļo un neprecēto flešmobu".

foto: AFP/Scanpix
Līgavu protests Romā

Sievietes pēcāk pievienojās protestam ārpus Itālijas parlamenta ēkas, kur bija sapulcējušies vairāku pandēmijas ietekmēto nozaru pārstāvji, kā mūziķi un pasākumu organizatori.

Zināms, ka Itālijā aptuveni divus mēnešus Covid-19 ierobežojošo pasākumu dēļ tika liegta nebūtisko uzņēmumu darbība un arī laulību ceremonijas. Tomēr amatpersonas Romā pieļāva izņēmumu un atļāva salaulāties tiem, kuri pirms ārkārtējās situācijas ieviešanas bija pieteikuši laulību reģistrēšanu ārpus baznīcas. Tiesa, pieļaujamais viesu skaits bija tikai divi liecinieki.

Lai gan šobrīd kāzas baznīcā atkal ir iespējamas, ceremonijā visiem ir jānēsā sejas maskas un jāievēro distancēšanās noteikumi.

Ģimenes dzīve nelielā Itālijas pilsētiņā pandēmijas laikā

Itāļu skolotājs Marico Toniolo iemūžinājis savas ģimenes dzīvi pandēmijas laikā. Toniolo dzīvo kopā ar saviem vecvecākiem, sievu Kiaru un divgadīgo ...

gallery icon
46