foto: PA
Pasaule mainās: liels uzņēmums paziņo, ka turpmāk ļaus darbiniekiem strādāt citādāk
Dzīvesstils
2020. gada 7. jūlijs, 19:06

Pasaule mainās: liels uzņēmums paziņo, ka turpmāk ļaus darbiniekiem strādāt citādāk

Jauns.lv

Tehnoloģiju uzņēmums “Fujitsu” paziņojis, ka uz pusēm samazinās savas biroja telpas Japānā, tādā veidā pielāgojoties “jaunajam normālajam” – apstāklim, kas raksturo pasauli pandēmijas laikā. BBC vēstī, ka jaunās programmas ietvaros uzņēmums piedāvās bezprecedenta elastīgumu 80 000 darbiniekiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunā sistēma paredz, ka cilvēki varēs strādāt elastīgas darba stundas, kā arī varēs darīt to no mājām vai kādas citas viņiem tīkamas vietas. Zīmīgi, ka ar līdzīgu paziņojumu maijā jau nāca klajā sociālā tīkla platforma “Twitter”.

Paziņojumā BBC “Fujitsu” pauda, ka jaunā sistēma piedāvās darbiniekiem spēcīgāku, produktīvāku un radošāku pieredzi, kas veicinās inovācijas un radīs jaunas vērtības gan klientiem, gan sabiedrībai.

Paredzēts, ka darbinieki varēs izvēlēties – strādāt no mājām vai ofisa. Uzņēmumā tic, ka šāda pieeja, kad darbiniekiem tiek piedāvāta lielāka autonomija, uzlabos viņu sniegumu un produktivitāti.

Maijā jau “Twitter” paziņoja, ka ļaus saviem darbiniekiem strādāt attālināti mūžīgi, jo pēdējie mēneši, kas aizvadīti pandēmijas zīmē, apliecināja, ka šādi strādāt ir iespējams.

Speciālisti norāda, ka apvienojot attālinātā darba plusus, piemēram, mazāku ceļā uz darba pavadīto laiku, lielāku produktivitāti un mazākus ar darbu saistītus izdevumus, kā arī samazinot mīnusus – personiskas saiknes trūkumu, izplūdušu darba laiku, daudzi cilvēki būs pateicīgi.