foto: Unsplash
Tava miera osta - guļamistaba: 7 lietas, kurām tur nav jāatrodas
Dzīvesstils
2020. gada 19. jūnijs, 05:12

Tava miera osta - guļamistaba: 7 lietas, kurām tur nav jāatrodas

"100 Labi Padomi"

Lai guļamistaba tiešām būtu miera un atpūtas vieta, iespējams, tev noderēs daži ieteikumi.

1. Rēķini un citi dokumenti

Rēķināšana un lietišķi papīri lai paliek tavā darba galdā. To klātbūtne guļamistabā var radīt nevēlamu stresu, īpaši, ja tos noliec redzamā vietā.

2. Tehnoloģijas: dators, planšete, televizors

Kādēļ gan guļamistabā būtu vajadzīgs ekrāns, kas, ja pievienots pie elektrības, rada magnētisku vidi un izstaro zilu gaismu? Mēģināsim iztikt bez tā. Pietiks ar mobilo, ko novietosim rokas stiepiena attālumā (nevis cieši pie auss), lai varētu aizsniegt, kad sāk zvanīt modinātājs. Ja vien negaidi būtisku zvanu, telefonam derētu izslēgt skaņu.

3. Tukši trauki un lieki aksesuāri

Pirms gulētiešanas izdzerto tējas krūzi vēlams iznest ārpus guļamistabas. Pilnīgam mieram var traucēt arī šur un tur izvietoti, vietā nenolikti auskari un citas rotas, arī šalles, lakati, ikdienas drēbes…

4. Kastes un toveri zem gultas

Miegs var būt saldāks, ja zem tevis neatrodas kaste ar ziemas drēbēm, apaviem, kāda veca soma, iespējams, arī kāda mazgāšanai paredzēta, bet veļas grozā nenolikta jaciņa. Ja vietas mājā ir maz un gultas apakšu nākas piekrāmēt, vēlams to turēt tīru no putekļiem un labā kārtībā.

5. Drēbes rītdienai

Ja no rīta agri jāceļas un drēbes jau esi izvēlējusies, lai agrajā stundā nevairotu stresu, labi, ja tās var novietot skapī vai kur citur prom no guļasvietas. Lai tās nestāv uz krēsla pie gultas un neliecina, ka rīt, iespējams, būs grūta diena.

6. Lieka kosmētika

Kura ir lieka kosmētika? Tā, ko neesi lietojusi ilgāk par sešiem mēnešiem. Var arī būt, ka kosmētikai ir jau beidzies derīguma termiņš.

7. Grāmatas

Izņemot vienu vai divas grāmatas, ko tagad lasi, vairāk guļamistabā nevajadzētu turēt. Grāmatām ir sava smarža, tās krāj putekļus un tajās ir tik daudz informācijas, ka pietiktu veselam birojam, ne tikai vienai guļamistabai!

Tēmas