Attiecības
2020. gada 18. jūnijs, 05:04

Jaunas sievietes pieredze, sākot kopdzīvi ar draugu: "Kad ierosinu mīlēties, viņš mani atraida. Vai šis ir attiecību gals?"

Jauns.lv

"Ar savu puisi esmu kopā jau 18 mēnešus. Mums bija laba seksuālā dzīve, bet pēdējos mēnešos seksa laikā mums parādījušās grūtības emocionāli pieslēgties. Kad karantīnas laikā sākām dzīvot kopā, problēma pieauga, un mana drauga seksuālā iekāre pazeminājās," portāla Guardian.com attiecību rubrikā savu sāpi atklāj kāda jauna sieviete. Viņai atbild psiholoģe Pamela Stīvensone Konlija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ikreiz, kad spēru pirmo soli un centos ierosināt mīlēties, viņš mani atraidīja, un tas savukārt lika man zaudēt interesi par attiecību fizisko pusi. Tagad mēs esam pilnībā zaudējuši emocionālo kontaktu un nav pat domas, ka vajadzētu nodarboties ar seksu. Vai šis ir attiecību gals?"

Atbild psiholoģe Pamela Stīvensone Konlija: (Pamela Stephenson Connolly)

"Covid-19 pavisam noteikti ir apdraudējis mūsu fizisko veselību, taču pandēmijas laikā arī garīgā veselība var pasliktināties. Nevērtē cilvēku vai attiecību potenciālu pēc tā, kādas tās ir šajā sarežģītajā laikā. Cilvēka seksualitāti var pamatīgi ietekmēt viņa garīgais stāvoklis, un tāpēc nav jābrīnās, ka tavam puisim ir pazemināts libido.

Iekāres trūkums iet roku rokā ar depresiju, trauksmi, bailēm un citām izjūtām, kas saistītas ar to, ko mēs piedzīvojam. Tāpat var ietekmēt mūsu spēju emocionāli saprasties ar citiem, tāpēc nevērtē viņa spēju būt emocionālā kontaktā ar tevi pēc tā, kā viņš izturas šajā izaicinājumu pilnajā laikā. Dari visu iespējamo, lai vienkārši izturētu un pārdzīvotu šo laiku kopā. Kad pandēmija būs beigusies, dod jums abiem laiku atklāt vienam otru – seksuālā, emocionālā un romantiskā ziņā – bez piespiedu atrašanās vienā dzīvoklī."