foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook" ieraksta
Ukraiņu skrējēja "dzelzs lēdija" Katerina Katjuščeva noskrējusi savu pēdējo liktenīgo maratonu
Ukraiņu skrējēja "dzelzs lēdija" Katerina Katiuščeva (33) devusies mūžībā.
Dzīvesstils
2020. gada 21. jūnijs, 06:30

Ukraiņu skrējēja "dzelzs lēdija" Katerina Katjuščeva noskrējusi savu pēdējo liktenīgo maratonu

Jauns.lv

Ukraiņu skrējēja "dzelzs lēdija" Katerina Katjuščeva (33) devusies mūžībā, noskrienot savu pēdējo maratonu. 42 jūdžu (68 kilometri) garās Odesas ikgadējās sacensības šogad norisinājās lielā karstumā, brīžiem termometra stabiņam pakāpjoties līdz 38 grādu atzīmei. Karstums izrādījās liktenīgs jaunajai sievietei.

Skrējēja nesasniedza finišu, un sākotnēji tika domāts, ka viņa ir nolaupīta. Pēc astoņas stundu ilgas meklēšanas policistiem sievieti tomēr izdevās atrast sešas jūdzes (9 km) no finiša līnijas. Lai arī bija izcietusi smagu karstuma dūrienu un cieta no atūdeņošanās, tomēr atrašanas brīdī Katjuščeva vēl bija dzīva. Kad viņu aizveda uz slimnīcu, tur sieviete pārcieta smagu insultu un nomira. 

Sacensību organizatori maratonu dēvē par ellišķīgu. Irina Daškova, kas ir viena no organizatorēm, atzinusi, ka šīs sacensības esot ļoti smagas. "Saule ir nežēlīga, nemitīgas slāpes un nogurums. Tu jūti savu pulsu, ātru elpošanu," viņa atklājusi, vienlaikus norādot uz grūtuma pakāpi, jo daudzviet jāpārvar stāvi kāpumi un grāvji. 

Katjuščeva bija spējīga un prasmīga skrējēja. Viņa bija Ukrainas nacionālās komandas dalībniece 24 stundas ilgos skrējienos. Pērn uzvarēja ultramaratonos Moldovā un Kijevā.