foto: Shutterstock
Pareiza sejas attīrīšana vasarā ir ļoti svarīga. Recepte: zemeņu maska ar paniņām
Attīrīšanai jābūt rūpīgai, bet saudzīgai, jo pārspīlēta cīņa ar ādas spīdēšanu un paplašinātām porām var beigties ar pārsausinātu ādu.
Skaistums
2020. gada 11. jūnijs, 05:53

Pareiza sejas attīrīšana vasarā ir ļoti svarīga. Recepte: zemeņu maska ar paniņām

"100 Labi Padomi"

Māca Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Vasarā ādas attīrīšana ir īpaši svarīga, jo siltais un mitrais vasaras gaiss veicina baktēriju savairošanos arī uz sejas, tauku sviedru dziedzeri darbojas pastiprināti, bet poras palielinās un aizsprostojas. Tāpēc ik rītu un vakaru jāveic sejas attīrīšana, piemēram, ar micelāro ūdeni vai citu kosmētisko līdzekli. Tas ādu atbrīvos no putekļiem, meikapa un netīrumiem. Vari lietot arī skrubīšus vai veikt pīlingu pat divas reizes nedēļā.

Attīrīšanai jābūt rūpīgai, bet saudzīgai, jo pārspīlēta cīņa ar ādas spīdēšanu un paplašinātām porām var beigties ar pārsausinātu ādu. Kosmētiskajiem līdzekļiem jābūt maigiem, bez asām abrazīvām sastāvdaļām. Jāuzmanās no pīlinga ar skābēm, jo pēc tam saulē var rasties ādas pigmentācija. Vasaras laikam piemērotāks ir pīlings ar enzīmiem.

Mājas recepte: samīci 3 zemenes ar divām ēdamkarotēm kefīra vai paniņām. Iegūto masu uzklāj uz sejas un noturi 5 minūtes. Turpini ar maigu masāžu vēl 5 minūtes. Rūpīgi noskalo un pēc tam ādai noteikti uzklāj mitrinošu krēmu.