Dzīvesstils
2020. gada 7. aprīlis, 13:45

“Mis Anglija” pandēmijas laikā pamet skaistumkaralienes pienākumus un atgriežas pie ārstes darba

Jauns.lv

Skaistumkonkursa "Mis Anglija 2019" uzvarētāja Bhaša Mukerdži (24)  Covid-19 pandēmijas laikā likusi pie malas savu darbošanos labdarībā un citus skaistumkaralienes pienākumus. Koronavīrusa laikā vairāk vajadzīgas ir 24 gadus vecās Bhašas zināšanas medicīnā, un viņa uz laiku atgriezusies savā profesijā.

Bhaša Mukerdži bija ārste, kura specializējās elpceļu medicīnā, pirms 2019. gada decembrī nolēma pārstāvēt Angliju pasaules skaistumkonkursā "Mis World". Pēc uzvaras konkursā "Mis Anglija" 2019. gada augusta viņa turpināja darbu Pilgrimas slimnīcā Bostonā, Linkolnšīrā, taču bija plānojusi apturēt savu ārstes karjeru, lai ceļotu pa pasauli un nodotos labdarības aktivitātēm.

Bhaša darbojās ka labas gribas vēstniece Indijā "Coventry Mercia Lions Club" vārdā, vācot ziedojumus kancelejas precēm skolām un rūpējoties par finansiālu atbalstu un mājvietu meitenēm bārenēm, kad izplatījās ziņas par Covid-19 uzliesmojumu Bhašas dzimtenē Apvienotajā Karalistē.

foto: Lensi Photography / SplashNews.c/ Vida Press

Kad Mukerdži sāka saņemt ziņas no bijušajiem kolēģiem par situācijas pasliktināšanos viņas slimnīcā, Bhaša saprata, ka viņai ir jādodas mājās.

Intervijā CNN ārste atzina: pandēmijas laikā viņas iesaistīšanās ir vairāk vajadzīga Anglijas medicīnā. “Kad tu humānās palīdzības darbu dari ārzemēs, tev vēl ir jāuzliek kronis, jāgatavojas... jāizskatās skaisti,” viņa teica. "Es gribēju atgriezties mājās. Un doties taisnā ceļā uz darbu. Es jutu, ka tieši tāpēc esmu ieguvusi medicīnas doktora grādu,” viņa sacīja, uzsverot - tieši elpceļu medicīnas nozarē strādājošie šobrīd ir visvairāk vajadzīgi.

foto: Vida Press

5. aprīlī bija viens no retajiem brīžiem, kad Lielbritānijas karaliene Elizabete II uzstājās ar uzrunu Lielbritānijas sabiedrībai, pateikdamās veselības aprūpes darbiniekiem un citiem speciālistiem par viņu nenogurstošajām pūlēm, cīnoties ar Covid-19 pandēmiju.

Trešdien, 6. aprīlī, Bhaša Mukerdži atgriezās Anglijā. Tagad vēl aptuveni divas nedēļas viņai ir jāpavada pašizolācijā, un tikai tad viņa varēs pie ārstes darba Pilgrimas slimnīcā.

foto: Mercury Press & Media

"Man nav labāka laika būt par "Mis Angliju" un palīdzēt Anglijai, kad tas ir vajadzīgs," viņa teica.

Jauns.lv jau vēstīja par skaistumkonkursa "Mis Anglija" uzvarētāju - ārsti Bhašu Mukerdži no Derbišīras (Lielbritānija). Bhaša prot piecas valodas, viņai ir augstākā izglītība un IQ koeficients 146. Ar savu piemēru Bhaša apgāž visus priekšstatus, cik novecojuši ir aizspriedumi, ka skaistām sievietēm intelekts nav stiprā puse.

foto: Mercury Press

2019. gada augustā piedaloties skaistumkonkursā "Mis Anglija", Bhaša savaldzināja gan žūriju, gan parastos skatītājus.

Šī jauniete izrādījās nevis vienkārši skaistule, bet gan arī apbrīnojami gudra sieviete. 

foto: Vida Press

Skolā Bhašu apsmēja viņas zinātkāres un izskata dēļ (cik ironiski), kā arī tāpēc, ka viņa ir atbraukusi no Indijas. Bhaša Mukerdži ir emigrantu bērns, dzimusi Kalkutā (Indijā), viņas ģimene ieradās Lielbritānijā, kad Bhašai bija deviņi gadi, un sākums nebija viegls: vecāki kopā ar Bhašu un viņas brāli sākotnēji mitinājās visi vienā istabā - mājā, kuru viņi īrēja kopā ar citiem cilvēkiem.

Taču Bhaša ir mērķtiecīga meitene un bija noskaņota nopietni - gan toreiz, gan arī tagad. Vienā no intervijām viņa atzīst - viņas mērķis ir pierādīt visiem, ka dumja skaistumkonkursu dalībniece ir tikai novecojis stereotips, no kura sen jau laiks atbrīvoties.

foto: Caters News Agency

"Mūsdienās visas meitenes vēlas kļūt par blogerēm vai influencerēm, taču neviena nevēlas nodarboties ar zinātni vai citu nopietnu profesiju. Es cenšos visiem parādīt, ka tas nav garlaicīgi un ir ļoti interesanti," sacīja Bhaša Mukerdži.

foto: Mercury Press

Vienā un tajā pašā dienā Bhaša tika gan pie "Mis Anglija" skaistumkaralienes kroņa, gan arī saņēma darba piedāvājumu strādāt slimnīcā. Pēc tam viņa apvienoja gan jaunākās ārstes, gan modeles karjeru, taču norādīja: viņa neveltīs daudz laika, lai gatavotos konkursam "Miss World". Jo Bhašas prioritāte ir darbs slimnīcā un labdarības aktivitātes, savukārt dažādi konkursi vienkārši piešķir krāsas viņas dzīvei.

foto: Mercury Press

Skaistumkaraliene un veiksmīga ārste: Bhaša Mukerdži ikdienas gaitās un skaistumkonkursā "Mis Anglija"

gallery icon
26