foto: unsplash.com
Bērna kopšanas atvaļinājums: kā to izmantot savā labā un ietaupīt naudu?
Dzīvošanu mājās var izmantot savā labā un izveidot ietaupījumus.
Bērni
2020. gada 14. marts, 06:21

Bērna kopšanas atvaļinājums: kā to izmantot savā labā un ietaupīt naudu?

Jauns.lv

Jūs esat bērna kopšanas atvaļinājumā un prātojat, kā šo laiku izmantot pēc iespējas lietderīgāk? Piedāvājam vairākus ieteikumus, kā dzīvošanu mājās izmantot savā labā un izveidot ietaupījumus.

Izmantojiet brīvo laiku, lai iepazītu apkārtnes lielveikalu piedāvājumu klāstu. Salīdziniet cenas un izveidojiet sarakstu, kurā veikalā iegādāties lētāk maizi, sieru, pienu, bet kuros – augļus un dārzeņus. Nereti viena un tā pati preču produkcija dažādos veikalos nopērkama par atšķirīgu cenu.

Iegādājieties lielveikalu atlaižu kartes. Ilgākā laika posmā šādi iegūsiet ne tikai atlaides, bet uzkrāsiet arī punktus, kurus vēlāk varēsiet iztērēt par pirkumiem. Galvenais pievērsiet uzmanību termiņam, cik ilgi uzkrātos punktus var iztērēt.

Pērkot aptiekā bezrecepšu medikamentus, apvaicājieties farmaceitei, vai nav lētākas alternatīvas. Iespējams, ka varēsiet iegādāties zāles, kuru sastāvs ir teju tāds pats, bet cena – uz pusi lētāka.

Veiciet profilaktiskas vizītes pie zobārsta. Laikus salabots neliels caurumiņš zobā ne tikai ietaupīs nervus un zobu sāpes, bet arī ietaupīsiet naudu. Sakņu kanālu tīrīšana būs garš un mokošs process, kā arī izmaksās lielu naudas summu.

Kad pastaigājieties ar mazuli, izvairieties no ieraduma kioskā nopirkt ūdens pudeli vai sviestmaizi. Regulāri pērkot šādus produktus, mēneša beigās sasummējas gana liela summa. Piekritīsiet, ka sviestmaizi varat pagatavot mājās un arī ūdens pudelīti varat uzpildīt pati.

Tā vietā, lai pirktu dārgus sadzīves tīrīšanas līdzekļus, izmēģiniet sodu, citronu un etiķi. Šīs preces ir krietni lētākas un ne mazāk efektīvas.

Nepārtērējiet naudu dzimšanas dienu un citu svētku rīkošanā. Piknika uzrīkošana parka zālienā var izvērsties daudz jautrāka un ģimeniskāka, nekā dārgu telpu īrēšana.

Nepērciet saviem bērniem dārgas grāmatas. Novērots, ka cilvēki bieži aizmirst par bibliotēku iespējām.

Nemetiet ārā pārtiku. Iedomājieties, cik daudz naudas šādi iemetat atkritumos. Tāpat varat ierīkot nelielu dārziņu, pati audzējot, piemērot, lokus. Vērts arī painteresēties, kurus produktus iespējams sasaldēt, lai izmantotu vēlāk. Ja dzīvojat laukos, tad no dārza labumiem varat izveidot iekrājumus ziemai.

Pirms dodaties ar bērniem ieturēt pusdienas ārpus mājas, izpētiet internetā, kuras kafejnīcas ir bērniem draudzīgākas gan ēdienkartes, gan cenu ziņā.