Stila jaunumi
2020. gada 31. marts, 05:10

Viņi diktē modi: jauno stila ikonu tops

Anita Sedliņa

Žurnāls "OK!"

Aplūkojam aizvadītā 2019. gada spilgtākās modes autoritātes.

1. Megana Mārkla

Kļūstot par prinča Harija kundzi (35), Saseksas hercogiene Megana Mārkla (38) pievērsusi sev neapskaužamu sabiedrības uzmanību un nu jau arī kronējama kā modes industrijas ietekmīgākā stila ikona. Tiek vērtēta ne tikai Meganas izturēšanās, bet arī izskats – tērpi, kurus Saseksas hercogiene izvēlas publiskiem pasākumiem, acumirklī kļūst par fešionistu must have. Līdzīgu izstrādājumu meklējumu skaits Google meklētājā palielinājās par 216 procentiem.

Piemēram, Meganas vilktā zīmola Club Monaco kleita tika izpārdota 24 stundu laikā, savukārt J.Crew svārki par 102% palielināja paša zīmola popularitāti. Meganas efekts ir stabils.

Megana Mārkla un melnās augstpapēžu laiviņas

gallery icon
24

Hercogienes Megana un Ketrīna izvēlas baltas kreklblūzes

gallery icon
9

Meganas Mārklas topošās māmiņas stils

gallery icon
25

2. Timotijs Šalamets

Pārkāpjot robežas, kuras parasti ievēro izklaides industrija un vīriešu mode, divdesmit trīs gadus vecais amerikāņu aktieris Timotijs Šalamets ir kļuvis par moderno modes karali. Viņa garderobē ir bandāžas siksnas, zīda krekli, mirdzošas sporta jakas un koši uzvalki... Šalamets ir paplašinājis moderna vīrieša garderobes likumus.

foto: Image Press Agency/Sipa USA/ Vida Press
Timotijs Šalamets.
foto: BACKGRID/All Over Press/ Vida Press
Timotijs Šalamets.

3. Zendaja

No pusaudzes uzplaukstot par sievieti, ir transformējusies arī aktrises un mūziķes Zendajas (23) stila izjūta. Viņa ir kļuvusi par modes hameleonu, kura meistarīgi transformējas kā romantiskos, tā roķīgos un vīrišķīgos tēlos.

foto: SplashNews.com/ Vida Press
Zendaja.

Zendaja - aktrise, dziedātāja un stila ikona

gallery icon
14

4. Billija Eiliša

2019. gadā melomānus visā pasaulē iedvesmoja septiņpadsmit gadus vecās mūziķes Billijas Eilišas dumpinieciski relaksētais šiks un no puišiem aizgūtais ielu modes stils. Tieši viņa aizvadītajā vasarā uz modes pjedestāla atgrieza neona zaļo krāsu un par 211% veicināja zīmola Billionaire Boys Club popularitāti, atzīmējot to savā Instagram attēlā.

foto: JENNIFER GRAYLOCK/INSTARimages.c/ Vida Press
Billija Eiliša.
foto: MediaPunch / BACKGRID/All Over P/ Vida Press
Billija Eiliša.

5. Cardi B

Amerikāņu repere Cardi B (27) par savu stila ikonu dēvē ekstravaganto mūziķi Lady Gaga, taču viņas vizuālā tēla izpausmes nav ne par matu pieticīgākas. Katrs tērps ir pārdomāts un izraisa rezonansi – piemēram, Mugler kleita, kas atveido Veneru, un Richard Quinn tērps, kas noklāj katru ķermeņa kvadrātcentimetru.

foto: Vida Press
Cardi B.
foto: Sthanlee Mirador/Sipa USA/ Vida Press
Cardi B.
foto: Gilbert Flores/Broadimage
Cardi B.

6. Blackpink Lisa

Dienvidkorejas meiteņu grupas Blackpink dalībniece Lisa (22) ir kļuvusi par Instagram populārāko un ietekmīgāko Korejas mūziķi. Sociālajā tīklā pozējot ar zīmola Celine Triomphe somu, šā aksesuāra meklējumi palielinājās par 66 procentiem.

foto: Vida Press
Lisa.
foto: ddp images / INSTAR / Vida Press
Grupas "Blackpink" dziedātāja Lisa.

7. Kailija Dženere

Popularitātes virsotnē joprojām turas arī 2018. gada stila influencere, TV šovu zvaigzne Kailija Dženere (22). Viņas izaicinošie tērpi un seksapīla demonstrācija ir iekarojusi modes cienītāju sirdis, un lēmums pārkāpt kāzu viesu dress code noteikumus mūziķa Džastina Bībera un modeles Hailijas Boldvinas kāzās, ierodoties J’Aton Couture zelta krāsas vakartērpā, ietekmēja modes meklējumus vairāk nekā līgavas tērps.

foto: Kylie Jenner/Instagram, Vida Press
Kailija Dženere.
foto: Gregory Allen / BACKGRID/All Ove/ Vida Press
Kailija Dženere.

8. Lizzo

Arvien populārāka kļūst amerikāņu izpildītājas Lizzo (31) mūzika, un, aktualizējoties body positive idejām modē, pieaug arī viņas izaicinošo, košo un ķermeni akcentējošo triko stila tērpu ietekme.

foto: MediaPunch / BACKGRID/All Over P/ Vida Press
Lizzo.

9. Harijs Stailzs

Mūziķis Harijs Stailzs (25) ir ne tikai zīmola Gucci vīriešu kārtas mūza un Ņujorkas kostīmu institūta gada balles un izstādes sponsors, bet arī mūsdienu uniseksa stila ikona. Stailzu raksturo atvērtība, brīvība, roķīgums un daudzpusība. Uzdrīkstēšanās 2019. gada Met Gala ballē uz sarkanā paklāja kāpt ar vienu pērļu auskaru ausī palielināja sabiedrības interesi par vīriešu auskariem.

foto: BACKGRID/All Over Press/ Vida Press
Harijs Stailss.

10. Billijs Porters

Aktieris un performanču mākslinieks Billijs Porters (50) ir 2019. gada apspriestākā sarkanā paklāja tērpa vaininieks. Viņa Oskara balvas smokinga stila vakarkleita no zīmola Christian Siriano par 101% palielināja interesi par dizaineru, bet viņš pats kļuva par stereotipu robežpārkāpēju. “Mans mērķis ir būt par staigājošu politiskās mākslas piemēru un izaicināt citu gaidas. Kas ir vīrišķība? Ko tā nozīmē? Sievietes katru dienu valkā bikses, bet mirklī, kad vīrietis uzvelk kleitu, pasaule apstājas,” viņš paziņoja.

foto: TM/ROT/Capital Pictures
Billijs Porters.