Der atcerēties - sīpolu smaku pastiprina smēķēšana un alkohols.
Garšo svaigi sīpoli? Praktiski padomi, kā pēc tam dabūt svaigu elpu
Sīpolos ir sēra savienojumi, kas rada raksturīgo aromātu. Tas vēdī ne tikai no ēdiena, bet vēlāk, pēc sīpolu ēdienu apēšanas, arī no cilvēka ķermeņa.
Tipiskais izteiktais aromāts vairāk gan piemīt svaigiem sīpoliem, karsēšanas procesā sēra savienojumi tiek izjaukti.
Kas neitralizēs sīpolu aromātu (arī elpā)?
Citronu sula. 1 ēdk. svaigi spiestas citrona sulas ielej nepilnā glāzē (250 ml) silta ūdens. Ar šo šķīdumu skalo muti 2–3 reizes dienā.
Izspied sulu no puscitrona un arī samaisi ar 1 glāzi silta ūdens. Dzer 2–3 reizes dienā – tas neitralizē sīpolu aromātu visā ķermenī.
Piparmētras. Cītīgi sakošļā pāris svaigu piparmētras lapiņu – palīdz uzreiz pēc sīpolu ēšanas.
Ābolu etiķis. 1 tējk. ābolu etiķa iemaisi nepilnā glāzē ūdens un skalo muti.
Kardamons. Pēc ēšanas sakošļā vairākas kardamona sēkliņas vai izdzer 1–2 tases kardamona tējas.
Zināšanai
● Sīpolu smaku pastiprina smēķēšana un alkohols.