foto: AP/Scanpix
Kobes Braienta 13 gadu vecā meita Mambasita gāja bojā pa ceļam uz savu basketbola sapni
Kobe Braients kopā ar meitu Džannu.
Bērni
2020. gada 27. janvāris, 11:55

Kobes Braienta 13 gadu vecā meita Mambasita gāja bojā pa ceļam uz savu basketbola sapni

Jauns.lv

Basketbola leģenda Kobe Braients savu meitu Džannu sauca par Mambasitu jeb mazo Mambiņu - pēc savas iesaukas "Black Mamba" (Melnā mamba). NBA superzvaigzne bija pārliecināts, ka Džanna sekos viņa pēdās basketbola laukumā.

foto: AP/Scanpix
Kobe Braients kopā ar meitu Džannu.

Pieckārtējā NBA čempiona un divkārtējā olimpiskā čempiona Kobes Braienta dzīve aprāvās helikoptera avārijā svētdien, 2020. gada 26. janvārī. Kopā ar viņu gāja bojā arī 13 gadu vecā meita un vēl septiņi cilvēki, kuri atradās lidaparātā, kurš pēc pacelšanās no Losandželosas iekļuva biezā miglā un avarēja.

foto: REUTERS/SCANPIX
Kobe un Vanesa Braienti kopā ar meitām Natāliju (otrā no no labās) un Džannu (tētim rokās).

Kobe un Džanna Braienti gāja bojā pa ceļam uz "Mamba Sports" akadēmiju Kalifornijā. Tur Braients darbojās kā savas meitas basketbola komandas treneris.

foto: AP/Scanpix
Kobe Braients kopā ar meitu Džannu.

Kobe Braients bija zināms kā četru meitu tēvs un ģimenes cilvēks, viņa "Instagram" profilu allaž greznoja bildes un video, kur redzama sieva Vanesa un meitas, vecumā no 7 mēnešiem līdz 17 gadiem.

13 gadu vecās Džannas jeb Džidži fotogrāfijas tēta profilā redzamas īpaši bieži. Viņa savas basketbola prasmes pirms apmēram trīs nedēļām demonstrēja "ESPN Woman" programmai un talanta ziņā tika salīdzināta ar tēvu. Pēc tam kad 2016. gadā Braients beidza NBA spēlētāja karjeru, viņš, pateicoties meitai, atkal sajuta kaislību pret basketbolu.

Novembrī Kobe izplatīja video, kurā redzams, kā Mambasita žonglē bumbu un iemet to grozā ar līdzīgu metienu, kāds savulaik bija viņas tēta firmas zīme.

2018. gadā Braients bija vienojies, ka viņa meita spēlēs Konektikutas "Huskies" - vienā no labākajām ASV universitāšu sieviešu basketbola klubiem. Pēc universitātes viņai būtu vajadzējis doties tālāk uz sieviešu NBA (WNBA).

Šādi viņa zināmā mērā būtu sekojusi arī sava vectētiņa pēdās - Džo Braients spēlēja NBA un Eiropā, bet pēc spēlētāja karjeras beigām bija WNBA komandas Losandželosas "Sparks" treneris.

Janvārī TV pārraidē Kobe stāstīja, ka basketbola fani reizēm pieejot pie viņa un sakot, ka Braientu 4 meitu ģimenē vajadzētu arī dēlu, kas turpinātu ģimenes tradīcijas. Taču viņš zina, ka šādos gadījumos Džanna visiem paziņotu: "Bet tāpēc taču esmu es!" Un Kobe piekristu: "Jā, pareizi, tāpēc taču esi tu." 

foto: AP/Scanpix
Kobe Braients kopā ar meitu Džannu.

Pirms divām nedēļām Braients kanālam BET atzinies, ka no jauna sajutis arī vēlmi un kaislību skatīties basketbola spēles, darot to kopā ar Džidži.

41 gadu vecajai NBA leģendai patika basketbolu skatīties 13 gadu vecas meitenes acīm. "Es nesēžu un neskatos spēli kā sportists, basketbolists vai tamlīdzīgi," sacīja Kobe. "Es to daru viņas dēļ. Viņai patīk šādi pavadīt laiku."

Basketbola leģenda Kobe Braients (1978-2020) un viņa meita Džanna (2006-2020)

gallery icon
28

Publicētas pirmās bildes no traģiskās helikoptera avārijas, kurā bojā gāja Kobe Braients

Svētdien Losandželosā helikoptera avārijā traģiski gājis bojā leģendārais basketbolists Kobe Braients, ziņo vairāki Ziemeļamerikas mediji. Izcilais basketbolists mūžībā aizgāja 41 ...

gallery icon
13

4 meitu vecāki - NBA leģenda Kobe Braients un viņa sieva Vanesa

gallery icon
44

Kobes Braienta pēdējā spēle karjerā

37 gadus vecais "Lakers" basketbolists pamet profesionālo sportu, pēdjā mačā gūstot 60 (!) punktus un savās mājās uzvarot "Jazz".

gallery icon
32