foto: AP/Scanpix
ASV atrasts pirms 55 gadiem no slimnīcas nolaupīts bērns
1964.gada 26.aprīļa fotogrāfija ar Polu īsi pēc viņa dzimšanas slimnīcā Čikāgā. Bērnu mātei no rokām izņēma sieviete, kas izlikās par māsiņu.
2019. gada 20. decembris, 12:33

ASV atrasts pirms 55 gadiem no slimnīcas nolaupīts bērns

Jauns.lv

Bērns, kurš 1964.gadā tika nozagts no Čikāgas slimnīcas, atrasts dzīvojam ar citu vārdu, vēsta “NewYorkPost”. Stāsts par nolaupīto Polu ir teju neticams un pilns mistērijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pols Fronczaks, kurš atrasts Mičiganas laukos, nozagts no slimnīcas vairāk nekā pirms 55 gadiem.

Pols tobrīd bija vienu dienu vecs, kad sieviete, izliekoties par māsiņu, ienāca viņa mātes slimnīcas istabā un apgalvoja, ka viņai mazulis jānogādā ārstam.

foto: AP/Scanpix
Nolaupītā Pola īstie vecāki – Dora un Česters 1964.gada 30.aprīlī. Abi lūdzas, lai nolaupīto bērnu atdod. Šajā dienā vecāki rīkoja preses konferenci.

Sieviete paņēma mazuli un neatgriezās. ASV Federālās Izmklēšanas birojs (FIB) uzsāka pazudušā bērna meklēšanu, kas pēc diviem gadiem veiksmīgi noslēdzās.

Bērns tika atrasts pamests Ņūdžersijas iepirkšanās centrā. Viņam bijušas līdzīgas ausis kā Čestera un Doras Fronczakas pazudušajam dēlam.

Lai gan bija maz pierādījumu tam, ka tas tiešām ir pāra īstais bērns, viņi to uzaudzināja kā savējo. 

Pagājušajā gadā vīrietis izdevumam "The Sun" sniegtajā intervijā atzina, ka desmit gadu vecumā viņam radušās aizdomas, ka Dora un Česters tomēr nav viņa bioloģiskie vecāki, vēsta "Daily Mail". 

Dora un Česters lūguši viņu neveikt DNS testu, taču vīrietis tomēr to izdarījis. Šī iemesla dēļ, vecāki veselu gadu neesot runājuši ar uzaudzināto dēlu, jo viņš neizpildījis viņu lūgumu. 

2015.gadā viņš noskaidrojis, ka viņa īstais vārds ir Džeks Rozentāls. Pols sazinājies ar Rozentāliem un uzzinājis daudzus tumšus noslēpumus par saviem bioloģiskajiem vecākiem. 

Pēc Pola teiktā, viņa bioloģiskā māte bijusi alkoholiķe, bet bioloģiskais tēvs "slims veterāns". Šobrīd abi esot miruši. 

Īstie vecāki Polam pastāstījuši, ka viņam bijusi arī dvīņumāsa Džila, kura pazudusi pēc tam, kad vecāki viņu pametuši. Džila joprojām tiek uzskatīta par pazudušu un nav nekas zināms par šī bērna likteni. 

Kāda radiniece Polam pastāstījusi, ka viņa bioloģiskie vecāki abus turējuši būrī. 

Tikmēr 2014.gadā vīrietis vārdā Sems Millers izteica iespēju, ka tieši viņš varētu būt īstais Pols, jo redzējis zēna vecuma progresijas attēlu. Viņš izskatījies šokējoši līdzīgs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Sems uzauga netālu no Čikāgas, bet to, ka ir adoptēts uzzinājis vien pirms neilga laika slimnīcā, kur ārsti viņam atklājuši nopietnu aknu slimību.

Viņš piezvanījis māsīcai, lai uzzinātu informāciju par ģimenes medicīnisko vēsturi. Tad radiniece atklājusi, ka viņš ir apdotēts.

Pēc tam, kad “ABC News” translēja izmeklēšanas jaunumums par bērna nolaupīšanas lietu, kāds 64 gadus vecs Čikāgas iedzīvotājs sazinājies ar mediju un sacījis, ka vainīga Pola nolaupīšanā varētu būt viņa māte Linda Teilore.

foto: AP/Scanpix
1964.gada 26.aprīļa fotogrāfija ar Polu īsi pēc viņa dzimšanas slimnīcā Čikāgā. Bērnu mātei no rokām izņēma sieviete, kas izlikās par māsiņu.

Šī sieviete 70.gados apsūdzēta neskaitāmos noziegumos, kas saistīti ar pabalstu izkrāpšanu no valsts. “Mana māte bija spējīga uz visu. Ne tikai nozagt bērnu, bet viņa varētu nozagt arī jūs,” “ABC News” sacījis vīrietis.

Viņš apgalvo, ka atceras dienu, kad māte mājās atnesusi bērnu, kuram dota iesauka “Tīģeris”. Teilore, kas pirms 12 gadiem mira no sirdslēkmes bija pazīstama kā maskēšanās meistare.

Vīrietis atceras, ka māte dēvēta par hameleonu. Viņas mājās skapī bijušas parūkas un dažādi tērpi, ieskaitot māsiņas un ārsta. Izmantojot dažādas identitātes, sieviete izkrāpusi naudu no valsts.

Teilore neatzina nolaupīšanu un tāpat arī netika apsūdzēta Pola nolaupīšanas lietā. Vīrietis atceras, ka reiz pārnācis mājās, bet “Tīģeris” bija pazudis.

Sieivete nekādus paskaidrojumus nesniedza. Viņš pieļauj, ka sieviete bērnu atdevusi vienam no saviem mīļākajiem Tenesijas štatā. 

Tikmēr pirms dažiem mēnešiem FBI atradis īsto Polu Mičiganas laukos un informēja vīrieti par viņa īsto identitāti.

Vīrietis, kurš vēlas palikt anonīms, sacīja, ka aizvien nespēj aptvert ziņu par viņa nolaupīšanu.

Tāpat viņš atteicies komentēt, vai plāno satikties ar savu bioloģisko māti, kura dzīvo Čikāgas priekšpilsētā.

Viņa tēvs Česters mira dažus gadus atpakaļ. FBI nesniedz informāciju par to, vai lieta ir atrisināta.

Tēmas