foto: Pixabay
Baisā patiesība par kosmētikas paraudziņiem
Ikdienā par šādu iespējamību, ka kosmētikas paraudziņi varētu saturēt mikrobus, nemaz neaizdomājamies./Ilustratīvs attēls.
2019. gada 17. novembris, 18:18

Baisā patiesība par kosmētikas paraudziņiem

Jauns.lv

Ikdienā apmeklējot veikalus, kuros brīvi pieejami atvērti dažādas kosmētikas paraudziņi nemaz neaizdomājamies par to, ka uzkrāsot svešus skropstu tušu vai lūpu krāsu var nebūt nemaz tik droši.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

ASV TV kanāla “WCNC” žurnālisti noskaidrojuši, ka kosmētikas paraudziņi veikalos var saturēt herpes, zarnu nūjiņas un stafilokoku – dzīvībai bīstamu infekcijas slimību. Video eksperimentu žurnālisti ievietojuši “WCNC” “YouTube” kanālā. 

Eksperimenta nolūkos žurnālisti savākuši desmit dažādus kosmētikas paraudziņus vairākos ASV Ņūdžersijas štata veikalos un ievietoja tos traukos baktēriju un vīrusu pavairošanai.

Komanda pagaidījusi piecas dienas un aiznesa tos infekcijas slimību speciālistiem novērtēšanai. Pārbaudē secināts, ka divos paraudziņos atrodams stafilokoks - dzīvībai bīstama infekcijas slimība, bet pārējos paraudziņos - herpes vīruss un zarnu nūjiņas.

Acu ēnas un lūpu krāsa izrādījušās pašas bīstamākās infekcijas slimību saturošās preces. Speciālisti aicina labāk neizmantot nekādus kopējos kosmētikas paraudziņus veikalos, kas brīvi pieejami katram pircējam.