foto: Unsplash
Neparastā laulībā dzīvojoša sieviete: "Agrāk es tādas uzskatīju par palaistuvēm"
2019. gada 27. septembris, 06:02

Neparastā laulībā dzīvojoša sieviete: "Agrāk es tādas uzskatīju par palaistuvēm"

Jauns.lv

"Apprecējos ļoti jauna, un 24 gadu vecumā man jau bija divi bērni," stāstu par savu seksuālo pieredzi sāk sieviete, kura "The Guardian" dzīvesstila sadaļā vēlējusies dalīties savā dzīvesstāstā.

Pēc 20 gadiem, kad bērni jau bija izauguši, pēc vīra iniciatīvas izšķīrāmies. Drīz vien sāku satikties ar citu cilvēku, taču mūsu attiecības bija vien epizodiskas. Man vajadzēja laiku, lai atgūtu pašapziņu un ticību sev.

Un tad vienu dienu satiku Graiemu. Viņš bija pievilcīgs, foršs, turklāt vecpuisis. Attiecībām attīstoties, Graiems atzinās, ka nav gluži monogāmijas piekritējs. Un nespēj iedomāties, ka viņam būtu intīmā dzīve tikai ar vienu sievieti. Biju satriekta līdz sirds dziļumiem un pārtraucu attiecības. Tomēr ļoti drīz sapratu, cik neizturami pēc viņa ilgojos, tāpēc loģiski, ka sāku šaubīties par sava lēmuma pareizību.

Piedāvāju viņam satikties. Greiems man centās izskaidrot, kāpēc monogāmija viņu absolūti nevilina un šķiet pat nepieņemama. Atzinās, ka viņam patīk dažādība. Un ka ir pārliecināts - seksuālas attiecības ar vairāk nekā vienu sievieti sniedz viņam spēku un bezgalīgu dzīvesprieku. Tāpat viņš arī ieminējās, ka tas ne tuvu nenozīmē, ka starp visām daudzajām intīmajām partnerēm viena nevar būt tāda, kurai viņš dotu priekšroku.

Mēs turpinājām satikties. Šķiet, nav grūti uzminēt, ka mūsu attiecības nebija platoniskas. Sākumā es cerēju, ka Graiema pozitīvā attieksme pret seksu ar citām personām tomēr ar laiku mainīsies, taču beigu beigās viņa atklātība un diskrētums ņēma virsroku.

Viss izvērtās tā, ka sākām dzīvot kopā. Nemaz neslēpšu - ne vienmēr tas bija viegli. Bija jāpārdzīvo ne viens vien smags mirklis, kamēr pieradu pie mūsu abu kopdzīves pēc vienošanās. Taču tā kā arī man pašai, godīgi sakot, ļoti patīk flirtēt, beigās secināju - ja jau Graiems sadzīvo ar to, ka pēc kārtējās kājas paslīdēšanas vienmēr atgriežos pie viņa, tāpat vajadzētu rīkoties arī man.

Tagad mēs esam precēts pāris. Reizēm, protams, mēs mīlējamies, taču mums joprojām ir seksuālas attiecības arī ar citiem cilvēkiem. Sievieti, kura uzvedas kā es tagad, es pati agrāk būtu saukusi par palaistuvi. Taču patiesība ir tā, ka jūtos brīva un laimīga. Un vēl nav gadījies sajust, ka mūsu abu seksuālajā dzīvē būtu iezagusies rutīna.