foto: no "Instagram"
Krievu medijiem pavisam negaidītas ziņas par Anastasijas Zavorotņukas veselības stāvokli - aktrise nemaz neesot bijusi komā
Ārstēšanos privātklīnikā Zavorotņukai sarūpējuši ietekmīgi draugi, turklāt jāmaksā par uzturēšanos tajā neesot - to sedzot aktrises apdrošināšana.
2019. gada 20. septembris, 13:55

Krievu medijiem pavisam negaidītas ziņas par Anastasijas Zavorotņukas veselības stāvokli - aktrise nemaz neesot bijusi komā

Jauns.lv

Krievu masu medijos parādījušies pavisam pretrunīgi viedokļi par populārās aktrises Anastasijas Zavorotņukas veselības stāvokli - interneta kanāls "Baza" ieguvis informāciju, ka nekādā komā viņa neesot.

Anastasija Zavorotņuka dzīvē un uz ekrāna

Foto no krievu aktrises Anastasijas Zavorotņukas "Instagram" profila.

gallery icon
112

"Baza" no avotiem privātklīnikā, kur uzturas aktrise, uzzinājis, ka Anastasija Zavorotņuka, pretēji iepriekš vēstītajam, nav atmodusies no komas, jo... tajā nemaz neesot bijusi. "Aktrise neatradās uz nāves sliekšņa, lai gan taisnība, ir smagi slima," vēsta avoti, norādot, ka Anastasijai tiek veikta staru terapija. Veselības problēmas, protams, ir nopietnas, bet par paralīzi vai orgānu atteikšanos darboties pat runas nevarot būt.

Ārstēšanos privātklīnikā Zavorotņukai sarūpējuši ietekmīgi draugi, turklāt jāmaksā par uzturēšanos tajā neesot - to sedzot aktrises apdrošināšana.

Kā jau vēstīts, šonedēļ kaimiņzeme, elpu aizturējusi, seko līdzi ikvienai ziņai par 48 gadus vecās Zavorotņukas veselības stāvokli. Mediju rīcībā bija informācija, ka viņai ir smadzeņu vēzis pēdējā stadijā.

Par aktrises veselības problēmām sāka runāt vasarā, kad viņa pēkšņi krietni pieņēmās svarā. Medijiem no Anastasijas paziņām izdevās uzzināt, ka viņai esot nopietna diagnoze - smadzeņu vēzis. Taču aktrises pārstāvji tolaik pavēstīja - nē, tādas diagnozes nav.

Zavorotņuka sūdzējusies par biežām galvassāpēm un nelabumu no rītiem, bet pati uzskatījusi, ka tas no stresa un pārpūlēšanās - seriāla "Mana mīļā aukle" zvaigznei darba netrūka. Taču, kad pretsāpju līdzekļi vairs nav līdzējuši, nācies vērsties pie speciālistiem, kas konstatējuši - pēc palīdzības viņa griezusies par vēlu. Augustā aktrises vārds vairs nebija atrodams teātra izrāžu pieteikumos, nācās meklēt palīdzību pie speciālistiem Polijā. Bet pēc atgriešanās dzimtenē Zavorotņuku sāka aprūpēt kādā Maskavas privātklīnikā, kur ārsti nogādājuši aktrisi mākslīgajā komā un pieslēdza plaušu elpināšanas aparātu. Taču no šī aparāta aktrisei sākusies pneimonija, turklāt nu viņai jau esot arī paralizēta puse ķermeņa. Un, bažījoties par pacientes veselību, ārsti terapijas kursu beiguši - stāvoklis ir tik smags, ka jebkāda iejaukšanās var būt liktenīga. Tā vēl nedēļas vidū rakstīja krievu mediji.

"Ja runā pavisam vienkārši - smadzenēm vairs nepietiek spēka kontrolēt ķermeņa orgānus," pastāstījuši speciālisti. "Pacients pats sevi glābt vairs nevar. Darboties atsakās aknas, nieres, tamdēļ iestājas spēcīga intoksikācija." Tika vēstīts, ka aktrisei esot multiorgānu disfunkcijas sindroms - cits pēc cita darboties atsaka dzīvībai svarīgi orgāni. Šie simptomi parādās smagu slimību nopietnākajos uzliesmojumos. Tika vilktas paralēles, ka gluži tāpat bijis estrādes zvaigznei un aktrisei Žannai Friskei, kas viņsaulē pēc cīņas ar smadzeņu audzēju aizgāja 2015. gada vasarā, un dziedātājai Jūlijai Načalovai, kas mira šogad martā.

Pie Zavorotņukas gultas atrasties, protams, ļauts tikai pašiem tuvākajiem. Aktrises vīrs jau 11 gadus ir daiļslidotājs Pjotrs Černišovs, kuram Anastasija pērn oktobrī dāvāja meitu Milu. Bez nepilnu gadu jaunās atvases Zavorotņukai ir arī 23 gadus veca meita Anna un deviņpadsmitgadīgs dēls Maikls.