foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Karaliskais protokols attiecībā uz tetovējumiem ir visnotaļ pārsteidzošs
Iespējams, ka arī prinčiem Harijam un Viljamam ir kāds tetovējums, tikai tādā vietā, ko apģērbs neatsedz.
Attiecības
2019. gada 22. augusts, 10:36

Karaliskais protokols attiecībā uz tetovējumiem ir visnotaļ pārsteidzošs

Jauns.lv

Lai gan karaliene Elizabete II ir kategoriski noskaņota pret tetovējumiem, kā izrādās, nav tāda likuma, kas liegtu karaliskās ģimenes pārstāvim rotāt sev miesu ar mūžam paliekošu tintes zīmējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pateicoties karalienei Elizabetei II, britu karaliskā ģimene dzīvo pēc mazliet atšķirīgiem noteikumiem nekā vairums no mums. Šos noteikumus sabiedrībā zinām pēc nosaukuma “karaliskais protokols”.

Tā izskatītos slaveni ļaudis, ja viņiem būtu tetovējumi...

gallery icon
36

Tā, piemēram, karaļnama dāmām uz saviesīgu vakaru pie kleitas vai svārkiem vienmēr jāvelk miesas krāsas zeķubikses (tas bija pirmais karaliskās etiķetes punkts, ko ātri iegumēja amerikāniete Megana Mārkla pēc ieprecēšanās britu karaļnamā). Sēžot nedrīkst sakrustot kāju pār kāju. Melni apģērbi jāatstāj sēru gadījumiem. Šie un līdzīgi karaliskā protokola noteikumi mudina domāt, ka arī tetovējumi karaļnama pārstāvim ir aizliegti, vai ne? Nē, tā vis nav!

Karalienes mazmeita Zāra Tindala (karalienes meitas princeses Annas meita) nesen sniegusi izsmeļošu atbildi par šo jautājumu. Kad vaicāts, vai Zāra nākotnē atļaus saviem bērniem taisīt tetovējumus, viņa atbildējusi, ka viņai šajā jautājumā nepiederēšot galavārds. Noteicējs nebūs arī neviens cits, tikai meitas pašas.

foto: Vida Press
Zāra Tindala ar abām meitām.

“Viņam nav tetovējumu,” žurnālam “Saga Magazine” apliecinājusi Zāra Tindala, to attiecinot uz savu vīru Maiku Tindalu. “Es labāk gribētu, ka viena no manām meitām pārrodas mājās ar pīrsingu, nevis ar tetovējumu, jo kniedi var izņemt. Es pavisam noteikti neatbalstītu šādu lēmumu,” apliecinājusi Zāra, skaidri liekot saprast, ka ne viņa, ne kāds cits meitām nevar liegt taisīt tetovējumu vai veikt pīrsingu, ja viņas nākotnē to izvēlētos.

Tīnes gados arī Zārai pašai bija pīrsings mēlē. Tas tikai pierāda, ka arī karaļnama atvasēm šad un tad ir ļauts “sadumpoties”. Lai gan Zārai Tindalai nav karaļnamā tādu oficiālo pienākumu, kādi ir princim Harijam, princim Viljamam un abām hercogienēm, arī uz Zāru, kā uz jebkuru citu no karaliskās ģimenes, attiecas protokola notikumi. It īpaši, ja Tindala pavada laiku kopā ar karalieni, un tas nebūt nav reti.

Citiem vārdiem sakot: neeksistē likums, kas karaļnama pārstāvim liegtu tetovēties. Tā, ka ir pavisam iespējams, ka arī Harijam un Viljamam ir kāds tetovējums, tikai tādā vietā, ko neatsedz apģērbs.

t

Tetovējumiem visbagātīgāk rotātie slavenie vīrieši

gallery icon
14

Slavenības ar tetovējumiem uz sejas

gallery icon
11

Puisis, kurš tetovējuma dēļ nevarēja atrast darbu

gallery icon
7

Kad slavenības izblamējas ar kļūdainiem tetovējumiem

gallery icon
10
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās