foto: Ekrānuzņēmums
Pēc 71 laulībā pavadīta gada vīrs un sieva no Džordžijas nomirst vienā dienā
2019. gada 16. jūlijs, 13:00

Pēc 71 laulībā pavadīta gada vīrs un sieva no Džordžijas nomirst vienā dienā

Jauns.lv

Delailu pāris no Džordžijas ASV pavadīja laulībā vairāk nekā 70 gadus, kad pagājušajā piektdienā 94 gadus vecais Herberts devās mūžībā. Tikai pēc 12 stundām nomira arī viņa sieva, 88 gadus vecā Merilina, ziņo "CNN".

Lai gan mūsdienu modernajā pasaulē ir grūti atrast pāri, kura stāsts būtu tik aizkustinošs un sirsnīgs, Herberta un Merilinas stāsts tāds pavisam noteikti ir.

Herberta sirds apstājās plkst. 2.20 naktī, bet Merilina nomira tikai 12 stundas pēc tam - plkst. 14.20.

Sievietes ģimene uzskata, ka Merilina mirusi no "salauztās sirds sindroma" - uzzinot šokējošas ziņas, ķermenis izdala masīvu stresa hormonu daudzumu, kas skar sirdi, kā rezultātā var iestāties nāve. Psihiatri ir atzinuši, ka šāds stresa līmenis un emocionālais šoks spēj sirdi novājināt tiktāl, ka cilvēks piedzīvo sirdstrieku.

Kad pāris svinēja savu 70 gadu kāzu jubileju, viņi vietējiem medijiem atklāja savu mīlasstāstu. Abi iepazinušies, kad Merilinai bija 16, bet Herbertam 22 gadi.

foto: Ekrānuzņēmums

"Merilina strādāja nelielā kafejnīcā," Heberts atklāja 2018.gada intervijā. "Es redzēju viņu ieejam un izejam no tās, un tā manas acis nepārtraukti atgriezās pie viņas. Visbeidzot es sadūšojos pieiet pie viņas un pajautāt, vai viņa piekristu ar mani kādreiz satikties."

Viņu pirmais randiņš notika kinoteātrī, un jau pēc gada Herberts Merilinu bildināja.

Mīļotā, protams, piekritusi, bet abi gandrīz vai nokavējuši laulību ceremoniju, jo, kā tolaik stāstīja Merilina, Herberts mūždien esot kavējis. 

foto: Ekrānuzņēmums

Herberts visu mūžu esot bijis jokdaris. "Kas man visvairāk patīk tevī?" uz vīra jautājumu centusies atbildēt Merilina. "Es nezinu!" smejoties atbildējusi sieviete. Tomēr ir skaidrs, ka viņa zināja, jo visus šos gadus pāris ir pavadījis laimīgā laulībā, izaudzinot 6 bērnus, izauklējot 16 mazbērnus, 25 mazmazbērnus un 3 mazmazmazbērnus.

Ar publisku paziņojumu klajā nākusi arī Delailu ģimenes saime: "Tas ir apbrīnojami, ka viņi pavadījuši 71 gadu kopā un tagad būs kopā arī debesīs. Kas par brīnišķīgu mīlasstāstu!"

Tēmas